Roland udružuje snage s tvrtkom V-MODA

Srijeda, 10.08.2016. 20:49

Jedna od vodećih tvrtki za proizvodnju i distribuciju elektroničkih glazbenih instrumenta, japanski Roland, objavila je stjecanje većinskog udjela u tvrtki V-MODA, nagrađivanom proizvođaču svjetske klase, Hi-Fi slušalica i audio uređaja.

Ovo strateško ulaganje omogučit će Rolandu i V-MODA-i dodatne resurse kako bi zajedno razvili novu liniju glazbenih proizvoda, ubrzati razvoj i pomaknuti granice audio inovacija. Gospodin Lip-ichi Miki, CEO Rolanda, rekao je, "Drago nam je da se V-MODA pridružila Rolandovoj porodici brendova. V-MODA je revolucionalizirala slušalice i pomaknula granice personalizacije. Njihov Milano dizajn, istraživanja materijala i profesionalni DJ korijeni, kao i lojalni kupci, su nevjerojatni dodatak za Roland. To je uzbudljivo vrijeme za obje kompanije, a mi smo željni da talenti u tvrtkama V-MODA i Roland surađuju. Novi tim i publika koju će proizvodi privući potiče budućnost glazbe."

Val Kolton and Jun ichi Miki mala

Vizionar i utemeljitelj tvrtke V-MODA Val Kolton, radio je 12 godina na stvaranju vizije za V-MODA brand, detaljno projektirajući i testirajući svoje proizvode širom svijeta i izmišljajući drukčije proizvode u prepunom svijet slušalica. Kolton će zadržati svoju ulogu kao CEO V-MODA-e. Nadalje, on će također pružiti svoju stručnost kao savjetnik u dizajnu proizvoda za Rolandove centre za ples, DJ i elektronsku glazbu.

roland v moda otvr mla

“Već više od desetljeća proizvodimo snažne high-end osobne audio proizvode za moderne audiofile koji reproduciraju glazbeno iskustvo koncerta ili kluba", rekao je Val Kolton, V-MODA CEO. "Ovo partnerstvo nije strogo poslovni dogovor; To je strateška sinergija koja će premostiti visoke kvalitete zvuka, materijale i dizajn naših proizvoda uz legendarnu stručnost mijenjanja žanra u zvuku i predanost izvrsnosti od Rolanda. Roland 808, 909 i bezbroj proizvoda pomogli su položiti temelj i oblikovati današnju glazbu, a zajedno možemo nastaviti tu tradiciju."


Prema odredbama sporazuma, Roland je stekao 70% udjela tvrtke V-MODA, te postaje većinski dioničar, a Val Kolton, izvršni direktor i osnivač V-MODA-e, zadržao je 30% vlasništva. Financijski detalji i uvjeti ugovora su povjerljivi.

INFO: Roland, V-MODA, Sonus art