Sonyev Music Unlimited powered by Qriocity servis

Ponedjeljak, 24.01.2011. 17:42
Music Unlimited powered by Qriocity je Sonyev servis koji s memorijskih internetskih "oblaka" omogućava pristup milijunima pjesama u digitalnom obliku najvećih diskografskih kuća Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group, EMI Music, kao i onih nezavisnih.   


qriocity.jpgZapočeo je s radom u Velikoj Britaniji i Irskoj u prosincu prošle godine, a tijekom ove godine usluga će biti dostupna i u Australiji, Francuskoj, Kanadi,Italiji, Novom Zelandu, SAD-u i Španjolskoj. Usmjerenost na najveća i najbogatija tržišta i ovaj put nema Hrvatsku u planu. 

Vlasnici Sonyevih uređaja s mogućnošću spajanja na internet, uključujući i nove BRAVIA televizore, BD playere, PS 3 i mobilne uređaje na Android sustavu, mogu svirati glazbu sa servisa u bilo kojem trenutku. 

“Music Unlimited powered by Qriocity ne samo da bitno povećava funkcionalnost Sonyevih uređaja, već će korisnicima proširiti pristup i otkrivanje novih glazbenih iskustava te omogućiti korisnicima nove mogućnosti uživanja u glazbi" -  rekao je Kazuo Hirai, predsjednik Networked Products & Services grupe u Sonyu.

Dakako, ovaj servis koji čini svaki Sonyev uređaj mnogo atraktivnijim, nije besplatan, ali je gotovo simboličan. Postoji "bazična" pretplata od 3,99 eura, te "premium" za koju je potrebno izdvojiti 9,99 eura mjesečno.


Sustav je na neki način interaktivan. Funkcionira kao mreža radio stanica bez reklama razvrstanih po žanrovima, vremenskom razdoblju, pa čak i raspoloženju. Kroz korištenje korisnik označava pjesme i programe sa "sviđa mi se" ili "ne sviđa mi se" i tako sustav analizira i prepoznaje glazbene sklonosti određenog korisnika pa onda njegove personalizirane "kanale" puni novim pjesmama koje bi mu se mogle sviđati.  

INFO: www.sony-europe.com