Philips u Barceloni 2010

Četvrtak, 08.04.2010. 09:26 Objavljeno u tiskanom izdanju: broj 80 Godina: 2010

Kad uložite toliko kreativne energije u promotivni film da on osvoji Grand Prix na filmskom festivalu 2009. u Cannesu, kad jedan od najpopularnijih rap glazbenika – 50 Cent traži od vas prava da može koristiti scene iz istog filma za svoj video spot, onda znate da uložena kreativna energija nije potrošena uzalud.

Piše: Andrija Ćurković

Ovakva priznanja, ako se dobiju i jednom u životu, mogu vas činiti ponosnim i uspješnim pa makar više nikad ne dosegnete niti dio te slave. No što ako ste se prisiljeni dokazivati svake godine kod zahtjevne publike koja očekuje svaki put iznova da je novo i puno bolje novo? U tom slučaju imate velike glavobolje.

Upravo se to dogodilo Philipsovom odjelu za promociju novih proizvoda nakon što je slavio prošle godine u Cannesu s navedenim kratkim filmom “Carousel ”. Što napraviti novo da nadmaši kvalitetom prethodni projekt, da bude originalno, vizualno nenadmašeno, a opet uz visoku dozu profinjenosti koju ova kompanija toliko godina njeguje.

Odgovor je pronađen u angažiranju poznatog Oscarovca Ridleya Scotta kao producenta novog PR kratkog filma, pod naslovom “Parallel Lines ”, koji će se sastojati od pet zasebnih cjelina u režiji isto toliko broja autora. Prvi “teaser” nam je bio prikazan (normalno na LED Cinema 21:9 TV-u koji neće biti u prodaji prije početka jeseni) prilikom predstavljanja njihovih novih proizvoda za 2010. godinu prošli mjesec u Barceloni (24. – 25. veljače) i pobrao je odlične komentare prisutnih novinara. Premijera ovog filma bila je na službenoj Philips Facebook stranici, 09. travnja 2010.

U očekivanju reakcije na najavljeni video uradak tvrtka može za sada biti zadovoljna s prvim reakcijama na predstavljene proizvode za novu prodajnu sezonu. Pametno koncipirani proizvodi na bazi vlastite tehnologije u segmentnim kategorijama osigurati će tvrtki medijsku pozornost različitih usmjerenja tijekom cijelog nadolazećeg perioda pa sve do početka rujna i sajma IFA kad se očekuju noviteti za period do kraja 2010. godine. Jedna od takvih tehnologija koja svakako privlači pozornost i polako postaje zasebni brand unutar Philipsa je Ambilight. Niz godina jedinstveni po svojoj Ambilight tehnologiji Philips ove godine širi paletu TV-a u kojima funkciju pozadinskog osvjetljenja obavljaju LED moduli. Bitna novost je da se sad, uz pomoć ugrađenog senzora, Ambilight osvjetljenje prilagođava boji zida iza televizora te više nije potrebna bijela pozadina da se dobije njen maksimalni učinak.

U ovom kraćem osvrtu navodim ukratko samo neke proizvode o kojima će detaljnije biti pisano u narednim izdanjima.

2010. Izdvojeno iz ponude

tv_10030208lk_rtp.jpg

LED LCD TV
Ovogodišnji TV modeli serije 7000 i 8000 će koristiti LED “edge” pozadinsko osvjetljenje dok će top serija 9000 koristiti potpuno osvjetljenje cijelog LCD panela. Zadnje dvije serije će biti i Full HD 3D Ready. Pošto 3D sadržaj nije, bar za sada, dostupan u većoj količini potrošačima je ponuđeno da po potrebi naknadno dokupe “3D Upgrade Pack” u kojem se nalaze bežični transmitter i dvije aktivne 3D naočale za potpuni 3D doživljaj.

philips_bdp9500.jpg

Blu-ray playeri
Na sve veće zahtjeve tržišta za kvalitetnim HD sadržajima Philips je u svoju novu generaciju Blu-ray playera ugradio sklop koji podiže kvalitetu slike standardnih DVD diskova na HD razinu. Nova serija podržava popularni DivX Plus HD format, a reproducira i video sadržaje preuzete direktno s Interneta.

philips_soundbar_with_ambisound_hts9140_1.jpg

SoundBar HT
Pionir u ponudi sundbar 5.1 sustava kućnog kina, Philips ide korak dalje u kvaliteti reprodukcije višekanalnog zvuka primjenom Ambisound tehnologije. U elegantno zakrivljenom kućištu smješten je Blu-ray player, Wi-Fi pristup Internet sadržajima i kućnoj mreži za pristup računalnim datotekama.

philips_avm_360_sound_web.jpg

360Sound HT
Tek vrhunska slika s kvalitetnim zvukom može dočarati pravi ugođaj kino dvorane u vlastitom domu. Imajući to na umu Philips je ponudio svoje rješenje u vidu kompaktnog sustava kućnog kina s zakretnim zvučnicima kako bi se ravnomjerno pokrila velika površina. Sustav podržava DLNA i Net TV pa se mogu s vašeg računala prenesti glazba,  video i online usluge na TV.

philips_avm_hi-fi_micro_web.jpg

SoundSphere Hi-Fi
Radikalno dizajniran za jedan Hi-Fi mikro sustav s omnidirektnim zvukom, mogućnošću reprodukcije CD/DVD i USB pohranjenog zapisa, sa 100W RMS smještenih u aluminijsko kućište impresionirati će svakog slušatelja. Model MCi900 dodatno ima ugrađen 160GB HDD, Internet radio i PC/Mac bežični streaming. 

philips_fidelio_docking_speaker_ds9000_2.jpg

Fidelio iPod Dock
S ovim proizvodom Philips postaje ozbiljni igrač na ovom izuzetno popularnom segmentu tržišta. To potvrđuje i podatak da je za europski lanac Apple iStore dućana, osim ovog uređaja, uzeo u prodaju još tri slična Philips iPod terminala.

philips_go_gear_muse_mp4_player_web.jpg

GoGear Muse
Ovaj MP4 player koristi Philips tehnologiju “FullSound” koja mu omogućuje da kvalitetnije reproducira komprimirane glazbene datoteke dok ste vani u pokretu. Ugrađeni DSP analizira glazbeni signal te ga reprocesira preko 10 miljuna puta u sekundi za čišći, detaljniji, dinamičniji i bolje balansirani zvuk.