Otvoren prvi BOSE Premium Shop u Hrvatskoj

Četvrtak, 10.10.2019. 13:45

Američka tvrtka Bose je na našem tržištu prisutna dugi niz godina kroz više različitih lanaca maloprodajnih audio/video dućana, ali do sad nije postojala mogućnost da se na jednom mjestu pogleda i isproba njihova cjelokupna ponuda. 

Zahvaljujući domaćem distributeru Se-Mark i regionalnom zastupniku tvrtke Bose, ljubljanskoj tvrtki Lorex, otvorena je specijalizirana prodavaonica – Bose Premium Shop, u kojoj su dostupni Bose lifestyle i zvučnički sustavi, kućna kina, prijenosni zvučnici, osobni audio sustavi, slušalice te profesionalni audio sustavi za glazbenike i ozvučenje javnih površina.

Pavel Dusan low
Pavao Grmuša (direktor tvrtke Se-Mark d.o.o.) i Dušan Osojnik (direktor tvrtke Lorex d.o.o.)

Podsjetimo da je korporacija Bose najveći proizvođač audio opreme na svijetu, a ujedno i najinovativnija tvrtka na području akustike s brojnim inovacijama koje su zaštićene s preko 520 aktivnih patenata.

Utemeljitelj korporacije Bose je dr. Amar Bose, profesor elektronike na Massachusetts Institute of Technology u Bostonu (MIT). Kao veliki ljubitelj klasične glazbe, a nezadovoljan reprodukcijom tadašnjih zvučnika na tržištu, proveo je matematičke analize i testiranje zvuka u prostoru da bi ubrzo napravio prve prototipove zvučnika.

Ohrabren prvim rezultatima, dr. Amar Bose osniva 1964. godine tvrtku pod svojim imenom. Iako je tvrtka svoje prve komercijalne uspjehe i globalnu prepoznatljivost brenda ostvarila s legendarnim modelom Hi-Fi zvučnika Bose 901, najveći zamašnjak i kapital je postignut s njihovom tehnologijom aktivnog uklanjanja nepoželjne buke (Quiet Comfort) koja je svoju ranu primjenu našla u avijaciji, u slušalicama za vojne i civilne pilote. Danas tu tehnologiju nalazimo u svim njihovim Noise Cancelling slušalicama za osobnu upotrebu.

Bose 901 low

Bose 901 zvučnici

Jedna od općeprihvaćenih inovacija koja je također došla iz laboratorija tvrtke Bose je i sustav zvučnika koji se sastoji od malenih satelitskih zvučnika i odvojenog bas modula (aktivni subwoofer). Upravo se ovakvim tehnološkim rješenjima i sagledava Bose filozofija zvuka koja uvijek daje prednost načinu kako reproducirati zvuk u prostoru i kako će ga korisnik čuti nego, uglavnom suhoparnim, samim tehničkim karakteristikama.

bose frames black

Bose Frames

 

Hrvatsku premijeru su imale i Bose sunčane naočale / slušalice Frames o kojima smo već pisali na našim stanicama i čiji ćemo test objaviti u narednom broju časopisa hifimedia.

Koliko je u svom pristupu reprodukcije glazbenog ili filmskog materijala Bose uspješan, možete provjeriti u njihovom Bose Premium Shopu u Zagrebu (Maksimirska 45), uz pomoć obučenog osoblja tvrtke Se-Mark.

Osim po distribuciji Bose proizvoda, tvrtka Se-Mark je prepoznatljiva kao A1 partner, Panasonic distributer za telekomunikacije i uredsku automatiku, distributer Cubot mobitela, distributer Olympus fotoaparata te Samsung retail partner.

Povodom otvaranja prve Bose Premium prodavaonice u Hrvatskoj, svi kupci Bose proizvoda do 31. listopada mogu ostvariti 10% popusta na cjelokupnu ponudu.