Toyota predstavlja električne, samovozeće automobile

Srijeda, 12.06.2019. 20:09

Japanski proizvođač automobila Toyota, jedan od službenih sponzora Olimpijskih igara, na Olimpijadi 2020. godine u Tokiju promovirat će svoju liniju električnih, samovozećih vozila imena e-Palette.

Više od 10.000 sportaša sudjelovalo je na posljednjim Olimpijskim igrama u Brazilu, a prijevoz sportaša od Olimpijskog sela do sportskih borilišta uvijek je bio jedan od važnijih organizacijskih aspekata igara. Upravo u tom dijelu priče Toyota traži prostor za promociju - kompanija će svoja vozila staviti na raspolaganje organizatorima igara.

TOYEPCE1813 mala

Koncept vozila iz e-Palette linije po prvi put su predstavljena na CES-u 2018. godine, a u kompaniji ih opisuju kao "vozila na baterije iduće generacije koja su izrađena s namjerom da budu prilagodljiva" svim vrstama korisnika i svim vrstama zadataka. Trebala bi se koristiti u transportu, dostavama, putovanjima i gradskom prijevozu, a do sada su interes za ovaj koncept pokazale tvrtke Amazon, Uber, Mazda, Pizza Hut i kineski pandan Uberu - Didi Chuxing.

Toyota e palette default

Toyota e-Palette je izgrađena na njihovom softwareu Mobility Service Platform (MSPF) koji nudi cjelovit sustav za masovno umrežavanje i dijeljenje s vozačima koji će se koristiti s nekoliko pritisaka na gumb na pametnom telefonu ili tabletu.

Tvrtka navodi da će pojedinci ili tvrtke moći koristiti ovu platformu za najam vozila jednako lako kao što mnogi od nas sada naručuju dostavu hrane u naše domove.

INFO: www.toyota.co.jp