Noviteti iz Microsofta

Utorak, 04.12.2018. 14:07

Microsoft je nedavno u New Yorku predstavio osvježene modele iz svoje Surface linije proizvoda, Surface Pro 6 tablet, Surface Laptop 2 i Surface Studio 2 all-in-one računalo.

Za Surface Pro 6 tablet Microsoft navodi da je čak 67% brži od prošlogodišnjeg modela, a najvažnije značajke su osma generacija Intel procesora, 12,3 inčni zaslon osjetljiv na dodir, memorija kapaciteta do 1 TB, 13,5 sati baterije i potpuno redizajnirani sustav hlađenja. Surface Laptop 2 je također osvježen s osmom generacijom Intel procesora, a Microsoft navodi da je čak 85% brži od originalne verzije. Tu je i dalje 13,5 inčni zaslon osjetljiv  na dodir, 8 GB RAM-a, 256 GB memorije i Windows 10 Home operativni sustav.

Microsoft Surface Studio 2

Surface Studio 2 dolazi s 28 inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, sedmom generacijom Intel procesora, Nvidia GTX 1070 grafičkom karticom, memorijom do 2 TB SSD-a, kao i USB-C i podrškom za Xbox bežične kontrolere.

Microsoft Cortana enabled noise cancelling Surface Headphones

Najzanimljivije predstavljanje imale su Surface slušalice, prve Microsoft slušalice s aktivnim potiskivanjem buke (noise cancelling). Slušalice dolaze s zvučničkim jedinicama promjera 40 mm, masa im je 290 grama, a kompatibilne su s Windows 10, Android, iOS i MacOS operativnim sustavima. U slušalice je integrirana i Cortana, a tu je i detekcija pokreta za pauziranje glazbe kad se slušalice skinu s glave. Baterija bi u bežičnom korištenju s upaljenim noise  cancellationom i Cortanom trebala izdržati 15 sati, dok bi u žičnom korištenju trebala izdržati do 50 sati. Također, baterija se puni putem USB-C utora, a slušalice podržavaju brzo punjenje.

Hoće li ovi proizvodi biti dostupni u Hrvatskoj, još je uvijek upitno, ali u SAD-u se mogu kupiti po sljedećim cijenama: Surface Pro 6 za $899, Surface Laptop 2 za $999, Surface Studio 2 za $3499, dok se Surface Headphones i dalje mogu prednaručiti po cijeni od $350, a u prodaji bi se trebale naći do kraja godine.

INFO: Microsoft