Amazon Fire TV Cube

Ponedjeljak, 09.07.2018. 14:22

Nedavno je predstavljen Amazon Fire TV Cube - 4K Ultra HD streaming player s integriranom Alexom. Drugim riječima, korisnici će putem glasa na ovom uređaju imati mogućnost upravljanja TV-om, soundbarom ili A/V receiverom.

Primjerice, korisnici će glasom moći paliti i gasiti TV, mijenjati glasnoću, mijenjati ulaze za reprodukciju ili jednostavno mijenjati programe. Proces pokretanja Alexe na Fire Tv Cubu, tvrde iz kompanije, krajnje je jednostavan te korisnicima omogućuje izravan pristup velikoj količini sadržaja trenutno dostupnoj na Fire TV-u (oko 500.000 filmova i serija).

"Alexa, pokreni Netflix", "Alexa, prebaci na CBS", "Alexa, pronađi drame" neke su od glasovnih naredbi koje je kompanija navela kao ilustracije upravljanja uređajem.
"Vjerujemo kako korisnici glasom mogu lakše upravljati zabavnim sadržajem, odnosno lakše gledati filmove i televizijske sadržaje do kojih im je stalo. A to je samo početak. Fire TV Cube s vremenom će postati još bolje jer se Alexa konstantno usavršava", kazao je ovim povodom Marc Whitten, potpredsjednik Fire TV-a.

Amazon Fire TV Cube prodaje se za 119.99 američkih dolara te dolazi u paketu s IR produžnim kabelom i Ethernet adapterom.
INFO: www.amazon.com