Dynaudio Music inteligentni bežični zvučnici

Nedjelja, 21.01.2018. 14:52

Danski proizvođač zvučnika Dynaudio, najavio je novu obitelj s 4 inteligentna bežična zvučnika, Music 1, Music 3, Music 5 i Music 7. Zvučnici su aktivni (svaki driver dolazi s decidiranim pojačalom D-klase) i imaju ugrađen NoiseAdapt i DSP, a svaki ima malo drukčije značajke kako bi se uklopio u različite situacije i životne stilove.

Svi zvučnici za izradu bas-srednjetonske membrane upotrebljavaju materijal (MSP) razvijen u laboratoriju tvrtke Dynaudio. Isti material se koristi u svim drugim serijama zvučnika koje se trenutno nalaze u ponudi uključujući i top seriju – Evidence Platinum. Također, korišteni visokotonac je meke kupole i proizašao je iz modela korištenih u njihovim high-end zvučnicima.

Dynaudio group shot mala

Dynaudio Music 1 je najslabiji zvučnik ukupne snage 80W, a dolazi s 4 inčnom bas-srednjetonskom jedinicom i 25mm visokotoncem meke kupole. Baterija ima kapacitet slušanja do 8 sati. Cijena iznosi 499 eura. Music 3 je jači model koji također dolazi s baterijom, a ukupna snaga mu je 120W. Dolazi s 5 inčnom bas-srednjetonskom jedinicom i dva 25mm visokotonca meke kupole. Baterija ima kapacitet slušanja do 8 sati, a ovaj model dolazi i s daljinskim upravljačem. Cijena iznosi 649 eura.

Music 5 je osjetno jači model i ne dolazi s baterijom. Ima 5 inčnu bas jedinicu, dvije 3 inčne srednjetonske jedinice i dva visokotonca meke kupole promjera 25mm. Ukupna snaga je 250 W, a dolazi s daljinskim upravljačem. Cijena iznosi 799 eura.

Music 7 je najjači model snage 300W, dolazi s dvije 5 inčne bas jedinice, dvije 3 inčne srednjetonske jedinice i dva visokotonca meke kupole promjera 25mm. Također dolazi s daljinskim upravljačem, a cijena iznosi 999 eura.Svi zvučnici mogu reproducirati putem Wi-Fi, Spotify Connect, aptX Bluetooth i Apple AirPlay-a, kao i pristupati mrežnom sadržaju putem DLNA. Također, svi uređaji imaju USB ulaze za iOS audio i punjenje iOS uređaja, kao i 3,5 mm analogne ulaze. Music 5 i Music 7 također imaju i digitalne optičke ulaze (do 24-bit/96kHz), a Music 7 ima i HDMI ulaz s povratnim audio kanalom s kojim postaje soundbar.

Također, moguće je povezati do 6 zvučnika i postaviti ih u multiroom grupe ili upravljati pojedinačno putem Dynaudio aplikacije koja je dostupna za iOS i Android uređaje. Aplikacija dolazi s Dynaudio sofisticiranim algoritmom koji je sposoban učiti glazbene ukuse korisnika, ali omogućava i korištenje TIDAL-a, Spotifya i lokalne i mrežne glazbe.

Zvučnici su dostupni sa svjetlo sivom, tamno sivom, crvenom i plavom tkaninom koju je izradila danska tekstilna kuća Gabriel. Music 5 i 7 također imaju aluminijski brušeni rub i izmjenjive prednje maske, a moguće ih je montirati na zid. Više informacija o ovoj Dynaudio seriji zvučnika potražite kod domaćeg distributera.

INFO: Sonus art, Tel. 01 4813 025, www.sonusart.hr