Samsung predstavio HMD Odyssey

Nedjelja, 08.10.2017. 16:28

Tvrtka Samsung Electronics je u partnerstvu s tvrtkom Microsoft predstavila Samsung HMD Odyssey, uređaj za mješovitu stvarnost (MR).

"Samsung HMD Odyssey je uređaj visokih performansi koji, poput svih naših proizvoda, pruža značajnu inovaciju životima naših korisnika", izjavio je YG Choi, viši potpredsjednik Odjela PC Business Team tvrtke Samsung Electronics te dodao "Dizajniran u partnerstvu s Microsoftom, Samsung HMD Odyssey korisnicima otkriva najnovije granice Windows mješovite stvarnosti, koja ih uvodi u vodeće novo iskustvo virtualne stvarnosti u industriji."

Odyssey dolazi s dvostrukim 3,5 inčnim AMOLED zaslonom razlučivosti 1440x1600 po oku, koji pruža življe boje i dublje nijanse crne, prikazujući oštrije i živopisnije slike. Ova razlučivost je viša od konkurentskih proizvoda Oculus Rifta i HTC Vive-a koji dolaze s razlučivosti 1200x1080 po oku. Također, Odyssey ima vidno polje od 110 stupnjeva, a dolazi s AKG slušalicama s 360° Spatial Sound i nizom mikrofona za glasovno upravljanje te dva kontrolora pokreta.

Također, ugrađeni mikrofoni mogu se koristiti i za razgovor s ostalim igračima, bez skidanja kacige.

Samsung HMD Odyssey 2 m

"Sretni smo što se Samsung HMD Odissey pridružuje Windows obitelji uređaja za mješovitu stvarnost. Riječ je o nevjerojatnom proizvodu koji predstavlja još jedan važan korak na putovanju mješovite stvarnosti na kojem se mi u Microsoftu nalazimo. Tim u Samsungu je uređajem Samsung HMD Odyssey stvorio Windows Mixed Reality uređaj koji će oduševiti naše obožavatelje željne uživanja u svijetu mješovite stvarnosti u blagdanskom razdoblju koje je pred nama", izjavio je Alex Kipman, stručni suradnik tvrtke Microsoft.

Samsung Odyssey komplet

Samsung HMD Odyssey dolazi s AKG slušalicama i nizom mikrofona za glasovno upravljanje te dva kontrolora pokreta. Nešto kasnije ove godine bit će dostupan u SAD-u, Kini, Koreji, Brazilu i Hong Kongu po cijeni 499 dolara kao i glavni konkurent Oculus Rift, a pred narudžbe samo za SAD su započele 3. listopada 2017.

INFO: www.samsung.hr