B&W PX, prve noise cancelling slušalice u ponudi tvrtke

Utorak, 03.10.2017. 16:45

Britanska tvrtka Bowers & Wilkins, ponajviše specijalizirana za zvučnike te poznata po svojim visokokvalitetnim audio proizvodima, predstavila je svoje prve bežične slušalice s tehnologijom uklanjanja buke (noise cancellingom).

Dizajn PX slušalica prati tradiciju tvrtke Bowers & Wilkins u korištenju visokokvalitetnih materijala, širokopojasne zvučničke jedinice promjera 40mm su izvedene iz referentnih P9 slušalica s istim kutnim dizajnom koji bolje liježe na uho te poboljšavaju osjećaj stereo zvuka. Tehnologija uklanjanja buke (noise cancelling) je dodatno poboljšana kako bi se postigla optimalna izolacija, ali bez narušavanja kvalitete reprodukcije same glazbe.

BW PX h1500 OPT

Također, slušalice koriste najnoviju aptX HD Bluetooth tehnologiju za 24-bitnu razlučivost zvuka kako bi dobili najbolji mogući zvuk iz svih izvora.

Ovo su također prve pametne slušalice tvrtke Bowers & Wilkins sa senzorima koji slušateljima omogućuju kontrolu glazbe, a slušalice pomoću senzora pametno reagiraju na prirodno ponašanje korisnika. Čim se podignu, odmah se uključuju i automatski počinju reproducirati glazbu. Spuštanjem se prebacuju na stand-by način. Slušalice se podignu ili objese oko vrata i automatski pauziraju glazbu te nastavljaju s reprodukcijom kad korisnik opet bude spreman za slušanje. Ugrađena baterija omogućuje 22 sata reprodukcije u bežičnom načinu rada "noise cancelling“, ili 33 sata u žičanoj verziji.

PX driver 03 OPT

Osim preko aptx HD Bluetooth protokola, slušalice možete direktno spojiti na računalo pomoću USB kabela s USB-C konektorom i tako slušati glazbu. U oba slučaja slušalice rade upsamplig audio signala na 786kHz.

Također, noise cancelling dostupan je u tri načina, "gradski način“ dozvoljava buku prometa kako biste mogli sigurno prelaziti cestu, "uredski način“ dozvoljava zvuk glasova, pa možete čuti kolege kad vam se obraćaju, a "zračni način“ u potpunosti oslobađa buku motora zrakoplova.

bowers wilkins px OPT

Voditelj odjela slušalica u Bowers & Wilkinsu Alexander Van Der Heijden izjavio je da su u tvrtki uvijek vjerovali da je posao akustične tehnologije da se ona “makne s puta”, dopuštajući glazbi da zauzme “središnju pozornicu”. PX slušalice podižu ovaj princip na sljedeću razinu. “Stvorili smo ne samo najbolje zvukove za otklanjanje buke koje ste ikada čuli, nego i tako pametno dizajnirane slušalice i toliko osjetljive, da biste gotovo mogli zaboraviti da ih uopće nosite.”

Slušalice su načinjene od laganog aluminija, preklopne su radi lakšeg nošenja i dolaze u "Space Grey" ili "Soft Gold" finišu. B&W PX slušalice se na našem tržištu očekuju do kraja ovog mjeseca po cijeni od 2.990 kuna.

INFO: Sonus Art