IFA 2017: LG V30, najnapredniji smartphone u ponudi tvrtke

Subota, 02.09.2017. 21:28

Korejska tvrtka LG Electronics predstavila je na IFA-i dugoiščekivani pametni telefon oznake LG V30, najnoviji član iz njihove V serije.

V30 donosi brojne inovacije – prvu leću kamere s otvorom blende F1,6, prvu leću Crystal Clear, prvi OLED FullVision zaslon, način rada Cine Video za snimanje videa nalik filmovima, premium zvuk uz napredni Hi-Fi Quad DAC, B&O Play podešavanje zvuka i glasovno prepoznavanje.

LG V30 tako donosi snažne video mogućnosti koje ga čine predvodnikom u eri snimanja videa pametnim telefonima, tvrde u kompaniji.

LG V30 stand IMGP6381

Glavna kamera na pozadini uređaja ima otvor blende F1.6 koji propušta više svjetlosti za svjetlije i dinamičnije snimke. Uz staklenu leću Crystal Clear koja osigurava točnije boje i čišću sliku nego plastične leće, V30 jedan je od najboljih uređaja za snimanje među  pametnim telefonima. Druga leća u dvostrukoj kameri je unaprjeđena širokokutna leća od 13 MP s 2/3 manje izobličenja na rubovima u usporedbi s uređajem V20.

LG V30 donosi OLED FullVision zaslon u kućištu koje je kompaktno, tanko i lagano. Čak i uz veliki 6-inčni 18:9 OLED FullVision zaslon, V30 je 8 mm kraći i 3 mm uži od prethodnika, što rezultira čvršćim i sigurnijim rukovanjem.

Uz debljinu svega 7,3 mm i težinu od 158 g, V30 je najlakši među pametnim telefonima u kategoriji od 6 inča i više. Kaljeno staklo koje prekriva prednji i stražnji dio je zakrivljeno sve do ruba.

LG V30 cura IMGP6385

Također, LG je opremio V30 i sa sustavom Hi-Fi Quad DAC, podržava MQA high-rez format, a kvalitetu reprodukcije zvuka su podesili audio inženjeri tvrtke Bang & Olufsen.

LG-ev novi način rada Cine Video omogućava snimanje videozapisa poput profesionalaca zahvaljujući značajkama Cine Effect i Point Zoom. Korisnici sada samo s pametnim telefonom mogu snimati visokokvalitetne videozapise poboljšane kinematskim nijansama različitih filmskih žanrova. Također, LG V30 podržava i LG-Cine Log.

Uređaj donosi i mogućnost glasovnog upravljanja putem Google Assistanta, dok je estetski svojevrsna kombinacija izdržljivosti i tankog dizajna.

V30 će biti dostupan u Južnoj Koreji od 21. rujna, a zatim i na tržištima Sjeverne Amerike, Azije, Europe, Afrike i Srednjeg istoka. V30 sa 64 GB memorije dolazi u četiri boje – crnoj srebrnoj, plavoj i ljubičastoj, dok se LG V30+ sa 128 GB memorije očekuje na odabranim tržištima.

INFO: LG Electronics