Premijera Samsung Galaxy J serije i Phone+ ekosustava

Četvrtak, 13.07.2017. 06:25

Samsung Electronics je u Samsung Experience Store Arena u Zagrebu predstavio uređaje iz Phone+ ekosustava - novi Gear VR uređaj s upravljačem, poboljšanu pametnu kameru Gear 360 i potpuno novi Samsung DeX, uređaj koji omogućava produktivnost u pokretu proširujući pametni telefon u iskustvo stolnog računala.

"Galaxy S8 omogućava nova iskustva, prvenstveno kroz inovativna rješenja utkana u sam telefon, ali i kroz izvanredan ekosustav pratećih uređaja koji omogućavaju nov način stvaranja i gledanja sadržaja, novi Gear360 i Gear VR. Svakako moramo naglasiti i novu paradigmu produktivnosti koju omogućava Samsung DeX, koji telefon povezuje s monitorom i tako gotovo u potpunosti može zamijeniti stolno računalo. Nastavit ćemo razvijati naš portfelj telefona i pratećih uređaja kako bismo krajnjim korisnicima omogućili unaprjeđenje njihovih života i otvorili vrata novim mogućnostima i iskustvima.” - izjavio je Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics.

Prvi put predstavljen na ovogodišnjem sajmu mobilnih tehnologija Mobile World Congress (MWC) u Barceloni, unaprijeđeni Samsung Gear VR uređaj s upravljačem proširuje Samsungov ekosustav virtualne stvarnosti, koji omogućava korisniku još jednostavnije i unaprjeđenije Gear VR iskustvo, a novi upravljač nudi mogućnost sigurnog držanja za ugodnije igranje i mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korištenje.

Samsung Gear 360 mala

Premijerno je predstavljena i poboljšana Samsung Gear 360 pametna kamera koja omogućava snimanje video zapisa u 4K razlučivosti, a dolazi s 8,4 megapikselnim senzorima slike i Bright Lens F2.2 lećama na oba dvostruka fisheye objektiva.

Također, predstavljen je i Samsung DeX, uređaj koji pruža iskustvo korištenja stolnog računala, zasnovano na Android operativnom sustavu, koje omogućava korisnicima jednostavan pristup aplikacijama, uređivanje dokumenata, pretraživanje interneta, gledanje video zapisa, odgovaranje na poruke itd., izravno s pametnog telefona. Ključna suradnja s tvrtkama Microsoft i Adobe omogućava kompatibilnost uređaja Microsoft Office i Adobe mobilnim aplikacijama, uključujući Adobe Acrobat Reader mobile i Lightroom, omogućavajući funkcionalnosti poput onih na stolnom računalu i korisničko sučelje koje je prethodno bilo nedostupno na pametnim telefonima.

Samsung Galaxy J7 smartphones

Hrvatsku premijeru imala je i nova generacija Samsung Galaxy J telefona, za 2017. godinu.

“Samsung Galaxy J serija je jedna od naših najprodavanijih serija u Europi i uvjereni smo da će njezin novi, i još privlačniji dizajn, poboljšana tehnologija kamere i karakteristike visokih performansi nastaviti privlačiti postojeće i nove korisnike, koji traže lijepo dizajniran i snažan pametni telefon vrhunskog brenda, a sve po vrlo pristupačnoj cijeni” – zaključio je Zobundžija, prilikom predstavljanja.

Galaxy J7 ima metalno kućište i Super AMOLED zaslon s FullHD razlučivosti, duži vijek trajanja baterije i 3GB radne memorije. Kompaktniji Galaxy J5 također ima metalno kućište i Super AMOLED zaslon s HD razlučivosti. I Galaxy J3 dolazi s  čvrstim metalnim kućištem koje odgovara elegantnom dizajnu ostatka portfelja, a može pohraniti jednaku količinu podataka kao J7 i J5 zahvaljujući većem kapacitetu memorije (16GB) i povećanom kapacitetu radne memorije od 2GB, a uz pomoć poboljšane 13 megapikselne stražnje kamere s preciznim autofokusom može i snimiti bolje fotografije nego prije. Dodatno, Galaxy J3 ima ugrađen Samsung Knox, zaštitu koja osigurava sadržaj telefona pomoću napredne enkripcije na hardverskoj razini.

Uređaji su dostupni hrvatskim kupcima, po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1.179 kuna za Samsung Dex, 2.799 kuna za kameru Gear 360 te 999 kuna za novi Samsung Gear VR s kontrolerom. Ovogodišnja serija Galaxy J7 dostupna je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2599 kuna, a Galaxy J5 po 2199 kuna. Novi Galaxy J3 za 2017. godinu  se na hrvatskom tržištu očekuje početkom kolovoza.

INFO: www.samsung.hr