NASA će koristiti platforma za izradu igara Unreal Engine

Ponedjeljak, 08.05.2017. 19:55

Američka svemirska agencija NASA u suradnji s Unreal Engineom razvija MR (Mixed Reality) repliku internacionalne svemirske postaje koju će koristiti u obučavanju svojih inženjera i astronauta.

Kako tvrde iz NASA-e, ova suradnja omogućit će ima da svoje "astronatue postave u svemir na planetu Zemlji".

Platforma za izradu igara Unreal Engine sve se više koristi u aeronautici, arhitekturi i automobilskoj industriji, odnosno u onim područjima u kojima su vizualizacije i visokokvalitetne grafičke reprezentacije važne. Takav je slučaj i s ovim NASA-inim projektom.

IDE fotka NASA Unreal Engine 1

"Internacionalna svemirska postaja sjajan je primjer okruženja koje jednostavno u stvarnom svijetu kompanijama i institucijama nije dostupno za obuku zaposlenika, ali ta se okruženja mogu kreirati u virtualnoj stvarnosti", rekao je Simon Jones, jedan od direktora iz Unreal Engina.

Matthew Noyes, NASA-in inženjer za softver, dodatno je pojasnio ovaj projekt: "NASA-u je uvijek zanimalo kako napredne tehnologije mogu pomoći našim programima. Stvaranje autentičnog radnog okruženja za naše astronaute slično je proizvodnji igara. U suradnji s Unreal Engineom stvorili smo sveobuhvatan trodimenzionalni MR prostora za treninge i razvoj koji je vjeran pravoj stvari. Ukratko, to znači da našu posadu možemo poslati u svemir bez da napuste naš planet."Za očekivati je, prema tome, kako će korištenje virtualne i mješovite stvarnosti u poljima koja nisu usko povezana s igrama, u bližoj budućnosti sve više i više rasti.

INFO: www.unrealengine.com