CES 2017: Novi Samsung audio proizvodi s UHQ zvukom

Srijeda, 04.01.2017. 13:33

Samsung Electronics najavio je najnoviju liniju audio vizualnih kućnih proizvoda inspiriranih korisnikom, uključujući H7 bežični zvučnik, novi Soundbar te nove UHD Blu-Ray Playere.

Nova linija se fokusira na inkorporaciju elegantnog i jednostavnog dizajna te na poboljšanu integraciju većeg broja uređaja, a poseban naglasak stavljen je na UHQ (Ultra High Quality) audio, vlastitu tehnologiju tvrtke Samsung koja omogućava 32-bitnu reprodukciju bogatog, detaljnog zvuka s bilo kojeg izvora koji pruža 8 do 24 bitni zvuk. UHQ audio ima sposobnost unaprjeđenja audio izvora na 32-bitnu reprodukciju za žično i bežično povezane uređaje.

Samsung je također razvio vlastiti audio algoritam kako bi usavršio zvuk ultra visoke kvalitete, koristeći znanje korišteno u razvoju dosadašnjih Samsungovih tehnologija i stručnost tvrtkinog vrhunskog audio laboratorija, sa središnjicom u Sjedinjenim Američkim Državama. Samsung audio primjenjuje ‘Distortion Cancelling’ tehnologiju koja umanjuje odstupanja zvuka predviđajući odstupanja unutarnjih jedinica zvučnika te kontrolirajući ih kako bi isporučile savršen zvuk. Ovaj efekt osobito je izražen na bas jedinici zvučnika, koja često reproducira snažne niske tonove s većim odstupanjem, nepredvidljivijem od ostalih jedinica zvučnika. ‘Distortion Cancelling’ algoritam može predvidjeti odstupanje bas jedinice, kontrolirati ga i reproducirati jače i stabilnije zvukove niskih tonova. Novi zvučni profil tvrtke Samsung uključuje i “Wide-band Twitter”, koji proširuje područje na kojem se može čuti savršen zvuk u bilo kojoj prostoriji. Novi profil također sadrži i ‘Crystal Amplifier’, značajku koja uklanja buku kako bi korisnici uživali u točnom i preciznom zvuku najšireg dometa.

H7 bežični zvučnik primio je 2017 CES Innovation Award, a dolazi s elegantnim dizajnom s modernom završnom obradom. Dizajn zvučnika dodatno naglašava intuitivnije korisničko iskustvo zahvaljujući kotačiću za upravljanje. Okrećući kotačić, korisnici mogu odabrati ne samo jačinu zvuka već i omiljenu playlistu s odabranih servisa za reprodukciju glazbe.

Samsung MS750 Soundbar

Novi MS750 Soundbar je prvi soundbar tvrtke Samsung koji ima ugrađen sub-woofer unutar primarne jedinice, osiguravajući ujednačenost i kristalnu jasnoću basa, a ujedno smanjujući nered u kući. Uz UHQ 32-bitni zvuk, MS750 omogućava snažan zvuk kućnog kina na vrhunskim TV prijemnicima, bez potrebe za odvojenim sub-wooferom. U kombinaciji sa Samsung Smart Remote Control daljinskim upravljačem, kućnim audio sustavom se upravlja istim upravljačem kao i TV prijemnik, dodatno pojednostavljujući korisničko iskustvo.

Novi M9500 UHD Blu-Ray Player dolazi sa značajkama poput Bluetooth® Wireless Streaming Support i Samsung Smart Remote integracijom diljem UHD ekosustava proizvoda, a uz novi Private Cinema Mod novog M9500 Blu-Ray playera, zvuk TV prijemnika može biti prenesen na osobne slušalice. Kao dodatak ovim značajkama, Samsungov novi UHD Blu-ray Player automatsku podešava zaslon i zvuk TV prijemnika, analizirajući izvor sadržaja koji se trenutno prikazuje, poput HDR-a, Atmosa ili DTS-X.

UBD M9500 01

“Pružanje jasnog, oštrog, prožimajućeg zvuka je od neopisive važnosti za Samsung te uvijek težimo stvaranju proizvoda koji će dodatno poboljšati korisničko iskustvo”, izjavio je Jurak Choi, viši potpredsjednik tvrtke Samsung Electronics i dodao “Ove godine naglasak je stavljen na audiofile, koji žele jedno jednostavno rješenje, koje ne samo da će se uklopiti u njihov životni stil, već i pružiti neusporedivo kućno audio iskustvo.”

INFO: www.samsung.com, www.ces.tech