VacuumGlow, cijevni sat pokretan smartphone aplikacijom

Ponedjeljak, 06.06.2016. 14:42

Na netom završenom minhenskom sajmu, u gomili high-end uređaja, snažnih i skupih pojačala, golemih i poput stambenih zgrada skupih zvučnika te novih tehnologija, ne baš nezapaženo prošao je jedan sasvim s audiofilskog aspekta "bezvezan i beskoristan" uređaj.

On ni popravlja niti kvari zvuk audio sustava, niti toplinom cijevi unosi "ono nešto" u konačni rezultat reprodukcije. Međutim, aparati ruske tvrtke VacuumGlow, osim što krajnjim zaljubljenicima u cijevni zvuk mogu dodatno potencirati ugođaj koji u doživljaj slušanja unose njihove audio cijevi na jedan sasvim nov način, oni - pokazuju vrijeme.

Kombinirajući moderno i inovativno s tehnologijama prošlosti, VacuumGlow stvara zanimljiv spoj - cijevni sat. Pokreće ga aplikacija na vašem smartphoneu i sinkronizira se putem GPS-a. Nekad se ova tehnologija koristila za prikaz brojeva na kalkulatorima i semaforima na burzama.

Pokazuju li ovi cijevni satovi samo audiofilsko vrijeme ili možda ono koje nam je preostalo, ne znamo, ali svakako dokazuju kako je vrijeme novac, jer se cijene kreću od 1.900 do 4.500 USD, ovisno o modelu.

INFO: VacuumGlow