Triby, bežični zvučnik s mogućnošću prepoznavanja glasa

Utorak, 02.02.2016. 20:45

Invoxia, francuska tehnološka kompanija, objavila je kako je Triby prvi third-party uređaj koji će podržavati softver Amazon Alexa Voice Service, nakon Amazonovih uređaja Echo i sasvim novog Fire TV-a.

Triby s mogućnošću prepoznavanja glasa preko softvera Amazon Alexa na tržištu će biti dostupan u proljeće 2016. godine. Invoxia je na ovogodišnjem CES-u snažno promovirala upravo ovaj uređaj.

Triby je prijenosni spojivi zvučnik dizajniran za korištenje u kuhinji (karakterizira ga metalno postolje i čvrsti dizajn), te je već stekao status "must-have gadgeta". Zvučnik može streamati radio postaje i Spotify playliste jednim dodirom tipke i to s visokom kvalitetom zvuka.

triby range

Također, zvučnik može povezati i članove obitelji koji imaju puno posla, a žele cijeli dan biti u kontaktu uz hands-free VOIP, mobilne pozive i poruke na sekretarici. Amazon Alexa pretvorit će Triby u neizostavan dodatak svakoj kuhinji. Primjerice, moći ćete jednostavno reći "Alexa, sviraj jazz" i Triby će svirati neku jazz playlistu, ili možete reći pak "Alexa, reci Tribyu da nazove mamu" i uređaj će pokrenuti poziv.

"Danas ljudi mnogo vremena provode u kuhinji isprobavajući svoje omiljene recepte, čisteći frižider ili doručkujući dok istovremeno slušaju i radio. Stoga je logično da u kuhinji imamo neki povezivi uređaj koji bi nam olakšao naše prezauzete dane", rekao je Sebastien de la Bastie, CEO Invoxije. "Uz Invoxijinu 'In Vivo Acoustic®' tehnologiju za prepoznavanje glasa i Amazonov Alexa Voice Service, Triby omogućuje korisnicima da pristupe servisima koji sežu od vremenske prognoze do obavljanja kupovine, a sve to samo uz upotrebu vlastitog glasa."

Triby CES Innovations

Tribyju je dodijeljena nagrada za inovaciju na ovogodišnjem CES-u u kategoriji "Portable Media Players and Accessories and Wireless Handsets Categories".