IFA 2013: Harman noviteti

Ponedjeljak, 16.09.2013. 11:52

Harman je na IFA 2013 sajmu predstavio dva nova Harman Kardon SB35 i SB26 soundbara, nove JBL prijenosne bežične zvučnike i nove AKG modele slušalica.

Harman Kardon SB 35 je, kako tvrdi Harman Kardon, najtanji soundbar na svijetu debljine 30 mm, a unutra je smješten 8.1 zvučnički sustav. Tu je i bežični subwoofer snage 100W i debljine 90 mm. Sustav koristi 8 zasebnih kanala pojačala kroz šest 45 mm drivera i dva 25 mm visokotonca.

Sabre SB 35 omogućava povezivanje više uređaja istovremeno pute 3 HDMI utora, optički digitalni i stereo analogni ulaz, a izlazni HDMI dolazi s ARC ((Audio Return Channel) tehnologijom. Osim kabelima, povezivanje je moguće i putem Bluetootha za streaming audio sadržaja s pametnih telefona, tableta ili računala.

SB35

Sabre SB 26 je nešto deblji soundbar, a dolazi s obostranim lijevim i desnim zvučničkim modulima u koje su smješteni dva 75 mm srednjotonca i 25 mm visokotonac.

Također, dolazi sa 100W subwooferom veličine 250 mm. Harman SB 26 ima digitalni optički, analogni stereo i 2 HDMI ulaza i Bluetooth povezivost, te jedan HDMI izlaz s ARC-om.

sb26

JBL noviteti su JBL Spark, bežični stereo zvučnički sustav i JBL Voyager, 2.1 audio sustav s mogućnošću odvajanja jednog zvučnika.

JBL Spark je dizajniran kao megafon, a dolazi u nekoliko šarenih, "funky" boja. Unutar kućišta smještena su dva 40 mm JBL drivera, a s uređajima se povezuje putem Bluetootha. Također, dolazi s čeličnom kukom za postavljanje bilo gdje u sobi i strujnim kabelom na kojem je smješten i daljinski upravljač.

JBL Voyager je kućni 2.1 zvučnički sustav koji omogućava odvajanje jednog zvučnika koji time postaje prijenosni bežični zvučnik. Voyager ima AUX-in ulazni port za računalo ili MP3 playere, a kada je odvojen, bežični zvučnik povezuje se putem Bluetootha. U Voyager je ugrađen i USB port za punjenje drugih uređaja.

jbl spark voyager

AKG je predstavio 3 nova modela slušalica, AKG K545 urbanog dizajna, novi Bluetooth model AKG K845 BT i AKG K323 XS in-ear slušalice.

AKG K545 je poboljšana verzija K550 slušalica, a također su namijenjene za korištenje s prijenosnim glazbenim playerima, a za zvuk se brinu 50 mm driverima smješteni u ugodne "over-ear" jastučiće. Slušalice dolaze s dva odvojiva kabela. Jedan je kompatibilan s iOS uređajima i dolazi s MFI daljinskim upravljačem, dok je drugi univerzalan kabel te je kompatibilan s većinom uređaja na tržištu.

K845BT su nove "over-ear" Bluetooth slušalice, a novost je NFC za brže povezivanje s kompatibilnim uređajima.

Dizajnirane su za dugo nošenje, a imaju dva 50 mm drivera i akustično prigušenje za jači bas. Kao i kod dosadašnjih Harman Bluetooth slušalica, kontrole su smještene na samim slušalicama, a dolaze i s audio kabelom i kabelom za punjenje baterije. Baterija ima kapacitet slušanja 8 sati.

akg K545 K845BT K232XS

AKG K323 XS su, kako tvrdi AKG, najmanje i najlakše slušalice na svijetu, a dolaze s 5,8 mm driverima. Bit će dostupne u tri varijante, bez daljinskog upravljača, s MFI daljinskim upravljačem za iOS uređaje i s univerzalnim daljinskim upravljačem.

Točan datum dolaska u prodaju i cijene provjerite kod Harman zastupnika za Hrvatsku.

INFO: www.mediaaudio.hr