CES 2013: Definitive Technology ulazi na tržište tableta

Srijeda, 09.01.2013. 18:47

Definitive Technology, jedan od najpopularnijih proizvođača zvučnika na američkom tržištu, iskoristila je veliku medijsku prisutnost na ovogodišnjem CES-u za predstavljanje svojeg prvog prenosivog audio sustava za tablet uređaje koji je baziran na Bluetooth bežičnoj komunikaciji. 

Uređaj je jednostavnog imena, Sound Cylinder što ujedno vrlo jasno opisuje i njegov izgled. Namjera Definitive Technologyja je omogućiti kvalitetniju reprodukciju glazbenog i video materijala korisnicima tableta i prijenosnih računala. Uređaj je poveziv putem Bluetootha ili uobičajenog analognog audio izlaza koji se nalazi na svakom navedenom uređaju. 

Pri korištenju s tablet uređajima ujedno može poslužiti i kao stolni držač budući da ima sustav za pričvršćivanje na većinu današnjih modela tableta. Sound Cylinder dolazi sa svojim vlastitim napajanjem koje omogućuje deset sati rada i bitno poboljšanog iskustva pri korištenju prijenosnih uređaja u multimedijalne svrhe. Dizajn ovog uređaja je napravljen u suradnji s dizajnerskim studijima Frog Design i DEI Global Design Center. 

U ovaj aluminijski cilindar inženjeri i dizajneri uspjeli su staviti dvije srednjetonsko/visokotonske zvučničke jedinice promjera 32 mm te dvije jedinice promjera 43 mm namijenjene reprodukciji bas područja. Baterije se pune putem uobičajenog micro USB konektora. Uređaj se očekuje u prodaji na američkom tržištu već u veljači po cijeni od 199 dolara.

INFO: www.audiocentar.hr