Logitechovi proizvodi osvojili Red Dot Design nagrade

Četvrtak, 19.04.2012. 20:51

Logitech je objavio da su njegovi proizvodi Logitech Cube i Logitech solarna bežična tipkovnica K750 nagrađeni dizajnerskim nagradama Red Dot za izvrsnost u dizajnu. Više od 1.800 svjetskih proizvođača prijavilo je preko 4.500 svojih proizvoda Red Dot žiriju za ovogodišnju nagradu. Inače, ovo nije prvi put da Logitech osvaja ovo priznanje, dobivao ga je već i ranije. Od 2006. godine Logitech je dobio ukupno jedanaest Red Dot nagrada za izvrsnost u dizajnu i to za nekoliko različitih kategorija proizvoda.

Ove godine Logitechovi proizvodi ističu se posebno po svom dizajnu i inovativnosti. Logitech Cube predstavlja drukčiji pogled na računalnog miša koji je toliko malen da stane na dlan vaše ruke ili da ga spremite u džep jakne. Logitech Cube radi tako da prelaskom prsta dužinom gornje ploče kocke omogućujete skrolanje po stranici. Ako pak miš podignite u zrak, za jedan trenutak uređaj će se prebaciti u stanje prezentera.

Logitech solarna bežična tipkovnica K750 je s druge strane prepoznata zbog svojih ekoloških prednosti. Logitech K750 se napaja preko integriranog solarnog panela, koristeći unutarnje ili vanjsko osvjetljenje čime prestaje potreba za korištenjem baterija. 

Za nas je velika čast što su naši proizvodi osvojili ovu prestižnu nagradu”, izjavila je Danka Prah, regionalni manager u Logitechu. “Utrošili smo mnogo vremena u dizajniranje i testiranje svakog proizvoda kako bismo korisnicima donijeli izvanredan proizvod u dizajnu i po inovativnosti. Red Dot nagrade potvrđuju da se naš trud prepoznaje i nagrađuje.”

Službena dodjela Red Dot nagrada održat će se 2. srpnja 2012. u Aalto Teatru u Essenu, Njemačka. Nagrađeni proizvodi će biti predstavljeni na posebnoj izložbi u Red Dot muzeju dizajna u Essenu, od 2. srpnja 2012. do 30. lipnja 2013. godine. 

www.logitech.com