SuperUho 2017 - ljetni glazbeni festival

Nedjelja, 06.08.2017. 17:20

U Primoštenu se, od 7. do 9. kolovoza, održava četvrto izdanje festviala SuperUho, ljetne inačice čuvenog zagrebačkog festivala ŽednoUho.

"Zagrijavanje“ za festival počinje već ovog vikenda, u subotu i u nedjelju, zahvaljujući suradnji SuperUha i vinkovčakog DORF-a (Festivala dokumentanog rock filma). U večernjim satima na rasporedu su projekcije nakon kojih slijede nastupi (u subotu) Diskodelije i Repetitora te (u nedjelju) sastava Ippio Payo i Šahtofonija Rumorista.

Glavni program festivala počinje u ponedjeljak nastupom Tomislava Gracina u 20 sati, a na glavnoj pozornici posjetitelji će iste večeri moći pogledati i nastup kultnog američkog post-hardcore benda Shellac i australsko-američkog rock benda Liars. Druga, manja, pozornica, u ponedjeljak je rezervirana za nastupe benda Straight Mickey and The Boyz, američkog kantautora M. Warda i britanske elektronske senzacije Blanck Mass koja predstavlja solo projekt Benjamina Johna Powera, jednog od osnivača drone grupe Fuck Buttons.


U utorak će glavnom pozornicom prodefilirati Svemirko, Conor Oerst te Frank Turner i njegov prateći bend Sleeping Souls, dok će posjetitelji na manjoj pozornici moći pogledati nastupe Sare Renar, Frankie Cosmos i Jessy Lanze.
Posljednji dan festivala, pak, proteći će u znaku nastupa legendarnog Billyja Bragga i podjednako legendarnih Buzzcocksa, a prije ove dvije institucije britanske popularne glazbe na glavnoj pozornici set će odraditi i Trobecove krušne peći. Na drugoj pozornici nastupit će The Membranes, Mašinko i James Lavele.
Također, svakog dana festivala poslije jednog sata nakon ponoći u DORF kinu održavat će se projekcije rock dokumentaraca.

I ovo izdanje SuperUho Festivala održati u istom onom idiličnom prostoru u kojeg se smjestio prošle godine, prostoru oko nekadašnjeg hotela Marina Lučica na južnom ulazu u prekrasni Primošten, a koji se nalazi na svega par desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu.

Kao i dosad na svim će ključnim lokacijama biti dostupan besplatan wi-fi zahvaljujući Iskonu, vjernom partneru i generalnom sponzoru SuperUha. Središnji dio festivalskog prostora i ove će godine postati Iskonova zona opuštanja, koja će tako u spoju s festivalskom plažom ponovo biti sastavnim dijelom i omiljenim okupljalištem festivalskih gostiju, kako tijekom dana, tako i navečer u pauzama između nastupa izvođača.

Između središnjeg festivalskog prostora i Iskonove festivalske plaže smješten je kamp u potpunosti natkriven visokom borovom šumom. Kamp će biti otvoren 5. kolovoza u 12:00 sati i radit će do 10. kolovoza do 12:00 sati.

Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 290 kuna i vrijedi do 7.8. Do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 150 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj kamp lokaciji u ovom paketu koštaju 440 kuna.

Ulaznice koje omogućuju ulazak na oba dana popratnog glazbenog programa DORF-a mogu se kupiti po cijeni od 50 kuna, a na samom ulazu će koštati 60 kuna.

Naravno, festivalske ulaznice za SuperUho omogućuju ulaz na DORF program!

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Vidimo se u Primoštenu!