The Cookers nastupaju u Zagrebu

Četvrtak, 03.11.2016. 16:54

Istinske veličine jazza na jednom mjestu! Luđačka jazz paljevina! Ovaj all-star septet, koji je već deset godina na okupu, sastavljen je od legendarnih jazzista, virtuoznih improvizatora koji su ujedno i vođe vlastitih sastava.

Na muzičkoj akademiji sveučilišta u Zagrebu, 7. studenog 2016. godine, mate priliku slušati glazbenike koji su stvarali povijest jazza svirajući s najvećima: Billy Hart i Eddie Henderson bili su članovi revolucionarne skupine Mwandishi Herbiea Hancocka, Cecil McBee je 1960-ih, zajedno s Keithom Jarrettom i Jackom DeJohnetteom svirao u kvartetu Charlesa Lloyda, Billy Harper je dao doprinos legendarnim izvedbama Leea Morgana, Maxa Roacha i Arta Blakeya, George Cables je bio stalni član sastava Sonnyja Rollinsa, Joea Hendersona, Freddiea Hubbarda i Dextera Gordona, David Weisa je iskustvo stjecao svirajući s Freddiem Hubbardom, Charlesom Tolliverom i Bobbyjem Hutchersonom, a Craig Handy s Freddiem Hubbardom, Herbiem Hancockom, Wyntonom Marsalisom i Dee Dee Bridgewater.

Ova družina, kojoj svjetska jazz zajednica iskazuje bezrezervno poštovanje, žari i pali na koncertima diljem svijeta. Njihove su izvedbe jazz standarda i vlastitih skladbi feelingaške, napadačke, uzbudljive, vatrene...

Nema sumnje da će atmosferu zakuhati i na koncertu u Zagrebu.


Jazz.hr 2016/2017

Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu
Koncertna dvorana Blagoje Bersa

Početak u 20 sati

ponedjeljak 7. 11. 2016.

The Cookers

Eddie Henderson - truba / trumpet
David Weiss - truba / trumpet
Billy Harper - tenor saksofon / tenor saxophone
Craig Handy - alt saksofon / alto saxophone
George Cables - glasovir / piano
Cecil McBee - kontrabas / double bass
Billy Hart - bubnjevi / drums