Led Zeppelin - premijera filma Celebration Day

Ponedjeljak, 08.10.2012. 14:08

Jedna od najvećih rock grupa u povijesti – Led Zeppelin, 10. prosinca 2007. su nastupili na pozornici londonske O2 Arene kako bi održali koncert u čast svog dragog prijatelja i osnivača Atlantic Recordsa – Ahmeta Erteguna. 

Ovo je bio njihov prvi, samostalni nastup nakon 27 godina što je izazvalo interes oko 20 milijuna njihovih obožavatelja za dolazak na koncert. Uz pomoć organizirane lutrije njih 18.000 je i dobilo priliku da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju.

U izvedbi 16 pjesama iz Led Zeppelin kataloga koji uključuje i znamenite "Whole Lotta Love", "Rock And Roll", "Kashmir" i "Stairway To Heaven", John Paul Jonesu, Jimmyju Pageu i Robertu Plantu na stageu se pridružio Jason Bonham, sin preminulog bubnjara Johna Bonhama. 

Cijeli koncert je zabilježen u audio i video formatu iz čega je nastao film pod nazivom “Celebration Day”. Premijera filma će se održati 13. listopada dok u svjetsku kino distribuciju kreće 17.10.2012. godine. Istog dana, kao i obožavatelji grupe u cijelom svijetu, film će biti moguće ekskluzivno pogledati u Cineplexx kinima u Hrvatskoj na sljedećim lokacijama:

Cineplexx City Center one East (ZG)
Cineplexx Centar Kaptol (ZG)
Cineplexx Coty Center one Split (ST)
Cineplexx Avenue Mall Osijek (OS)

Njegova DVD, Blu-ray i CD inačica dolazi u prodaju 19. studenog 2012., a svoju kopiju već danas možete rezervirati na stranici www.dancingbear.hr/records.

 

 

LED ZEPPELIN: Celebration Day popis pjesama: 

  1. Good Times Bad Times
  2. Ramble On 
  3. Black Dog 
  4. In My Time Of Dying
  5. For Your Life
  6. Trampled Under Foot 
  7. Nobody's Fault But Mine 
  8. No Quarter 
  9. Since I've Been Loving You 
10. Dazed And Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains The Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock And Roll