Nirvana 20 godina kasnije - ekskluzivni koncert i 35 neobjavljenih pjesama

Četvrtak, 15.09.2011. 18:18

Uz dvadesetgodišnjicu izlaska jednog od najutjecajnijeg albuma alternativne rock glazbe, Nevermind Nirvane, televizijska kuća VH1 je odlučila počastiti svoju publiku ekskluzivnim snimkama s nikad prikazanog koncerta Nirvane na Haloween 30. listopada 1991. u Seattleu, tamošnjem Paramount Theatreu.

Neke od pjesma s tog koncerta su pjesme s tada tek izašlog albuma Nevermind "Breed," "Lithium" i "Polly," pa pjesme s ranijih singlova "Sliver" i "Aneurysm" te obrada pjesme grupe The Vaselines' "Jesus Doesn't Want Me For a Sunbeam" koja je kasnije mjesto našla na Unplugged albumu Nirvane.

Osim VH1, simultano će koncert biti pušten i na VH1 Classic koji je u osnovnom paketu MAXtv-a, što bi moglo značiti da će ga se moći pogledati i kod nas. Pitanje je samo satnice, 60-minutni koncert bit će emitiran 23. rujna u isto vrijeme, u 23 sata, ali u dvije različite vremenske zone, po "istočnom" vremenu u Americi i po "pacifičkom". U svakom slučaju treba pratiti program i vidjeti vrijedi li ova satnica i za "europski" VH1 Classic.

Inače ovaj koncert "Nirvana: Live at the Paramount" bit će objavljen na DVD-u i Blu-Rayu četiri dana nakon TV premijere, 27. rujna. Uz DVD izaći će i ekskluzivno izdanje Nevermind albuma, s remasteriranim originalom, a ostali diskovi sadržavat će B-strane singlova i neobjavljene snimke, njih čak 35.