Stiže box set reizdanje The Dark Side Of The Moon Pink Floyda na 6 diskova

Nedjelja, 04.09.2011. 21:44

Dobra vijest za ljubitelje Pink Floyda, tijekom ovog mjeseca bit će objavljen box set legendarnog albuma "The Dark Side Of The Moon". Osmi po redu album Floyda izdan je 1. ožujka 1973. godine, odmah je zasjeo na vrh Billboard liste i lista albuma širom svijeta i tamo ostao sve do 1988. godina, čak 741 tjedan što nije uspjelo nikome ni prije ni kasnije.

Ovo remek-djelo, koje se smatra jednim od najbitnijih rock'n'roll albuma uopće, naišlo je na jednako obožavanje kritike i publike i s 45 milijuna prodanih primjeraka daleko je najuspješnije izdanje najpoznatijeg sastava progresivnog rocka.

Box set sadržavat će šest diskova, i osim remasteriranog originalnog albuma uključivat će još pet s alternativnim i demo snimkama, live nastupima, te neobjavljenim snimkama sa sessiona snimljenih u Abbey Road studijima.

Inače, Dark Side Of the Moon box set je početak Immersion Box Set serije u kojoj će svi albumi Pink Floyda izlaziti u luksuznim, remasteriranim izdanjima s mnogo dosad neobjavljenog materijala.

Sudeći prema predbilježbama na Amazonu, cijena box seta iznosit će oko 125 američkih dolara. 

Za početak, pogledajte promotivni film uz izlazak Immersion Box seta na kojem je precizno prikazano što će sve box set sa šest diskova sadržavati.