Luka Kostić

Luka Kostić

Četvrtak, 13.06.2019. 19:37

Basement - Beside Myself

Uz sve umjetničke domašaje, mlade bendove i generalnu kreativnu dinamiku, posljednja faza onoga što se u Americi naziva "revival" scenom i dalje zna pretjerano ovisiti o indulgenciji vlastitih suputnika. Da pojasnim. "Scena" je heterogeni pojam koji povezuje razne bendove, u raznim trenucima karijere, u različitim izričajima.

Utorak, 11.06.2019. 19:16

Rosetta - Sower Of Winds

U posljednjih dvadesetak godina, i to govorim odgovorno i bez okolišanja, ne postoji bend na toj specifičnoj margini alternativne glazbe koji je s tolikom količinom zanatstva, eklektičnosti i samouvjerenosti navigirao scenom poput britanskog Oceansizea. Mančensterski virtuozi stvorili su unutar četiri albuma i nekoliko EP-jeva zvučnu paletu koja je skakala između granica post-rocka, sludge metala, shoegazea i alternativnog rocka i ostavili iza sebe čitav jedan niz zaduženih muzičara.

Utorak, 04.06.2019. 17:58

Emma Ruth - Rundle On Dark Horses

Emma Ruth Rundle, američka pjevačica i multi-instrumentalistica, iskočila je iz mutnih voda alternativne scene sa svojim drugim studijskim albumom. Marked for Death je u 2016. postao hit, nošen usmenom predajom superlativa i gurnuo Rundle prema bučnijim mjestima američke rock scene.

Behemoth je oduvijek bio konzinstentan metal bend, a u toj kategoriji su mogli i ostati da su odlučili nastaviti hodati po vodi do kraja svoje karijere. Umjesto toga, nakon petogodišnjeg odsustva tijekom kojega se frontman Nergal borio sa teškim oblikom leukemije, vratili su se prije četiri godine sa instant-klasikom, The Satanist.

Petak, 24.05.2019. 19:16

MewithoutYou - [Untitled]

Rock sastav iz Philadelphije, u zadnje vrijeme epicentra američke gitarske muzičke scene, mewithoutYou oduvijek je funkcionirao kao svojevrsni kameleon scene, a dan danas postoje kao jedan od najoriginalnijih i kreativnijih bendova američke alternativne rock scene.

Nedjelja, 12.05.2019. 20:06

Frank Turner - Be More Kind

Frank Turner nikada nije bio suptilan muzičar - on to nije sada, nakon 11 godina solo karijere, niti je bio početkom 21. stoljeća, kada je predvodio londonski hardcore punk bend, Million Dead.

Melankolija je notorno težak koncept za opisati riječima. Čovječanstvo se odavno bori sa onim što su u Antici zvali 'crnim blatom' - tom sporom tugom i sjetnošću koja nema nominalan eksterni razlog, poput smrti voljene osobe ili gubitka nekog dragocjenog. Shodno tome, melankolija nikada nije bila niti najjednostavnija tema oko koje bi se centrirao album.

Ponedjeljak, 06.05.2019. 17:23

Pianos Become the Teeth - Wait For Love

Pianos Become the Teeth, američki bend iz Baltimorea, oduvijek su kultivirali reputaciju mrtvo-ozbiljnog, egzistencijalno iscrpljujućeg benda. Njihove teme od početka su preslika njihovog zvuka – teške, beskompromisne i veće-od-života, savršen spoj žestokog, bučnog screamo/hardcore zvuka i tekstova o smrti voljenih osoba.

Četvrtak, 02.05.2019. 18:04

The Republic of Wolves - Shrine

Ponekad, kao što bi rekao Thom Yorke, taj spiritualni otac eklektičnog alt-rocka, sve padne na svoje mjesto. The Republic of Wolves, nezavisni indie rock bend iz Long Islanda, oduvijek su bili savršena oluja koja je čekala da se dogodi.

Ponedjeljak, 01.04.2019. 19:19

Bell Witch - Mirror Reaper

Smrt je središnjica grandioznog kruga estetike koju su na svoja prva dva albuma izgradili američki metalci Bell Witch. Neizbježna smrt, mračna smrt, zamišljena i neodgodiva smrt. Uostalom, ideja smrti centralna je za čitav pod žanr metala, koji se na raznim mjestima naziva doom metal ili funeral doom metal, kojemu Bell Witch pripadaju - izvedbeno i konceptalno.

Stranica 1 od 2