Srijeda, 12.06.2019. 20:22 Napisao 
Sunshine Rock (Merge Records, 2019.)

Trinaesti samostalni album indie-rock prvoborca Boba Moulda (Husker Du) vjeran je svome jednostavnom naslovu. Prema vlastitom priznanju, "Sunshine Rock" bio je Mouldov pokušaj da se dobrim starim putem (kroz stvaranje, naravno) iskopa iz naslaga pesimizma koje su se u posljednjih nekoliko godina taložile nad njegovim životom (i o kojima je također svirao i pjevao).

Tako je cijela stvar i postavljena – Mould svira gitaru, Jason Narducy bas, Jon Wurster bubanj, iskusan, energičan trojac koji na snimci zvuči kao da su u svemu ovome prilično zabavili. Mould se provjerene formule držao tijekom svoje cijele karijere, ono što ga je izdvajalo iz prosjeka bila je činjenica da je tu formulu svaki puta efektno i uspješno prilagođavao datom trenutku. Niti ovaj album nije iznimka. Šira dinamika pjesama – glasno/tiše, primjerice – slična je svemu onome na što je Mould do sada stavio svoj potpis, ali opći dojam je svijetliji i optimističniji.

Tako da u Mouldu života još itekako ima, pa makar pojam tog života, kao što, između ostalog, kaže na albumu, bila i poslijepodnevna šetnja javnim parkom.