Srijeda, 03.04.2019. 19:54 Napisao 
All American Made (Third Man Records, 2017.)

Ako je glazbeni izraz Margo Price duboko tradicionalan i konzervativan u smislu da ga se može označiti labavim terminom američke korijenske glazbe, isto ne vrijedi i za njezinu politiku koja je za američke pojmove u najmanju ruku ozbiljno progresivna.

I dok odlični prošlogodišnji debi "Midwest Farmer's Daughter" uglavnom nije ispadao iz autobiografske matrice, njezin također odlični novi album, "All American Made", predstavlja hrabri skok iz ispovjednog režima u područje pop-sociologije. Također, dvanaest novih pjesama čiji se povratni motivi – doslovno –  tiču provincijske američke svakodnevnice obilježene siromaštvom i seksizmom odlikuju se i mikro-stilskim proširenjima prema južnjačkom soulu, rhythm and bluesu i djevojačkom popu iz prve polovine šezdesetih. U pjesmi "Pay Gap", primjerice,  Price veli: "We’re all the same in the eyes of my God/But in the eyes of rich white men, I’m no more than a maid to be owned like a dog".

Ukratko, "All American Made", svoju energiju primarno crpi iz panoramskog skiciranja provincijskog života koje ne računa na harmonični pastoralizam američkog devetnaestog stoljeća, idealistički sentiment tako karakterističan za country glazbu i ostale srodne žanrove. U pitanju je, jasno, zajednica koja je razorena različitim  socijalnim sukobima,  a jedan dio zavodljivosti realizma Margo Price leži i u tome što ostavlja otvorenu mogućnost i da se ta otužna situacija popravi. Umjesto ciničnog naklapanja o kooptaciji, činjenica da u posljednje vrijeme iz Nashvillea mjestimično stižu poruke tog tipa nešto je što treba pozdraviti.