Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01.02.2018. 07:52 Napisao 
A Deeper Understanding (Atlantic, 2017.)

Adamu Granducielu bilo je potrebno četiri albuma, odnosno nešto manje od deset godina, da The War on Drugs promovira u jedan od najvećih i najboljih rock bendova današnjice. "A Deeper Understanding", objavljen krajem ljeta za Atlantic, do sada je tehnički najambicioznije i najslojevitije izdanje ove filadelfijske grupe i na neki način logična dodatna razrada ideja koje je Granduciel izložio na hvaljenom i uspješnom prethodniku "Lost in the Dream". 

Deset pjesama, od kojih najkraća traje točno pet i pol' minuta, ponovno se služe tradicijama klasičnog rock kanona, iako su ovaj put one "razvučene" do granica mjestimične (ne)prepoznatljivosti.

U odnosu na prethodna tri izdanja, zvučni ambijent koji na "A Deeper Understanding" Granduciel proizvodi još je izraženije otuđeniji i blaziraniji.

Općenito, "A Deeper Understanding" više zvuči kao soundtrack skandinavske serije o suvremenim srednje-klasnim patologijama nego kao soundtrack za nekakav američki film ceste.

Da ne bude zabune – album, naravno, kao cjelina dosta zgodno funkcionira i, s obzirom na dosta skroman komercijalni potencijal, nagoviješta jedno dugo i smisleno rokersko trajanje koje će u svakom slučaju biti zanimljivo pratiti.

Vezani sadržaji