Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18.09.2017. 16:30 Napisao 
57th & 9th (AM Records 2016)

Dugo se u Stingovom umjetničkom opusu nije pojavio sličan album. Nakon izleta u jazz, klasiku, istraživanja po najrazličitijim žanrovima i tradicijama ovaj album je očigledno mali "hommage" starom Stingu.

Album otvara "I Cant Stop Thinking About You" koja vraća u Police doba i svojom strukturom neodoljivo podsjeća na skladbe s "Ghost in the Machine" albuma. Stingov vokal je možda malo tamniji i hrapaviji, no potpuno prepoznatljiv već nekoliko desetljeća  uz istu glazbenu energiju koja ga je krasila na samom početku.


Iako materijal na albumu izgleda jednostavan, posebno ako ga pokušamo komparirati s albumima čiji su fundamenti bili daleko od rock glazbe, Stingu i suradnicima je trebalo tri mjeseca da album u potpunosti završe.

Ime albuma je izabrano kao podsjećanje na raskrižje u blizini studija u kojem je album sniman, ali svakako nije niti bez malog pogleda prema legendarnim Ramonesima koji su također u svojim pjesmama spominjali raskrižja njujorških ulica, doduše u drugačijem kontekstu. Pjesma "50.000" izravno govori o nedavnoj smrti mnogih velikih glazbenika i jedna je od najupečatljivijih na albumu.

Gledajući Stingovu karijeru od samih početaka jasno je da materijal koji je ovom prigodom predstavio zatvara jednu cjelinu glazbenog istraživanja, ali i malu reminiscenciju na vlastite početke. Zanimljivo će biti pratiti smjer u kojem će se Sting glazbeno krenuti dalje.

U svakom slučaju, ogroman skladateljski i svirački talent dozvoljava mu izbor i igru sa žanrovima, suradnjama i osigurava razinu pitkosti i svježine u gotovo svakom smjeru u kojem se dosad uputio.

Vezani sadržaji