Subota, 10.12.2016. 16:55 Napisao 
All Your Happy Life (Heavenly Records; 2016.)

The Wytches su se već sa svojim debitantskim albumom, "Annabel Dream Reader“ (2014.), etablirali kao jedan od zanimljivijih bendova garažne tj. psihodelične surf tj. mračnjačke provenijencije. Mračni surf rifovi, frenetične vokalne linije, angstom natopljeni tekstovi i nevjerojatna količina bijesa označili su ih kao jedne od boljih, mladih engleskih bendova.

Nije da im je konkurencija u toj kategorije (osim Eagulls i nekoliko časnih izuzetaka), ali je prvijenac bio pun pogodak, elem, ljubitelji bučnog, garažnog rokenrola napeto su iščekivali drugi LP.

"All Your Happy Life“ nastavlja tamo gdje su s "Annabel Dream Reader“ stali, ali mu nedostaje drskost i napetost koji su krasili debitantski album. Što nikako ne znači da je riječ o lošem albumu.

Gdje su na "Annabel Dream Reader“ bijesni, na "All Your Happy Life“ su više iznervirani, rezignirani ili jednostavno iscrpljeni. Na prvijencu više idu iz tihog u nevjerojatno glasno, na drugom albumu su ujednačeno mizerni. Kao najbolje pjesme ističu se možda najmekša, melankolična i blago rapsodična "A Feeling We Get“, zlokobna, repetitivna, bučna i žestoka "Ghost House“ (koja ujedno zvuči kao nešto što bi Ty Segall s Fuzzom napravio) te posljednja, neobično nježna, pomalo katarzična "Home“.

Drugi je album zreliji i promišljeniji uradak. Krajolici koje evocira u vašem umu svakako su više uznemirujući, ali kao što rekoh, nedostaje mu rastrzana, neurotična silovitost prvog albuma što znači da će ljubiteljima garažnog surf rocka ovaj album manje sjesti.

S druge strane, ljubitelji nešto žešćih zvukova će sa "All Your Happy Life“ svakako doći na svoje. The Wytches su na dobrom putu postati bend čije će majice biti pomodno nositi.