Četvrtak, 08.01.2015. 22:43 Napisao 
Visions (Aquarius Records, 2014.)

Izdavačka kuća Aquarius Records nas je razveselio i s još jednim vrhunskim izdanjem kojeg potpisuje Damjan Krajačić, Zagrepčanec s američkom adresom koji svoju flautu koristi na rijetko viđen način u jazz tradiciji.

Zvukom bliže progresivnom rocku ili klasičnoj glazbi prezentirana glazbena naracija posjeduje prepoznatljivost, sugestivnost, ali i izvanrednu disciplinu. Stilistička, umjetnička, te kompozitorska snaga koja nije po prvi puta pretočena u diskografski projekt dolazi po punog izražaja u kombinaciji s odličnom ritam sekcijom.

Prezentirana glazba posjeduje konceptualni okvir, ali i jasnu evolucijsku odrednicu koja je jasno vidljiva unutar materijala, ali i produkcije odnosno završnog umjetničkog finiša prezentiranog materijala.

Teško je pogriješiti u kolaboraciji s Matijom Dedićem u punoj snazi, fantastičnim John Hollenbackom na bubnjevima i univerzalnim i uvijek raspoloženim Gjakonovskim na basu, no ujednačenost i kvaliteta materijala ona je koja nosi najviše bodova projektu. Tu je naravno i mnogo dinamike, međusobne razmjene nota, emocije i umjetničkih projekcija uz konstantnu vrhunsku glazbenu razinu.

Domaći jazz se ovim izdanjem (kao i novim albumom Davora Križića "Davor Križić Experiment"), prikazao u svojoj najboljoj formi. Slušajući nove snage žanra, i uživajući u modernim gibanjima na hrvatskoj jazz sceni, nadamo se novim izdanjima.