Panasonic predstavio ultra-široki 12-milimetarski objektiv

Nedjelja, 19.06.2016. 15:40

Novi Panasonicov LEICA DG SUMMILUX 12mm/F.1.4. ASPH objektiv je po navodima proizvođača iznimno brzi objektiv jedinstvenog fokusa koji zadovoljava sve potrebe profesionalnih fotografa i jamči fotografije iznimne kvalitete.

Ne samo da objektiv omogućuje fotografima koji rade na otvorenom da zabilježe fotografije pejzažnih prizora pod širokim kutovima, već je primjenjiv i kada se koristi u zatvorenim prostorima. Osim toga, objektiv može proizvesti prirodne de-fokus utiske zahvaljujući svom F1.4 otvoru blende, a odlikuje se i kompaktnim dizajnom otpornim na prašinu i vodu zbog čega je pogodan i za fotografiranje u prirodi.

Objektiv posjeduje dvije asferične leće, dvije UED (Ultra Extra-Low Dispersion) leće i jednu ED (Extra-Low Dispersion) leću, odnosno sustav leća koji se sastoji od petnaest elemenata koji su podijeljeni u dvanaest grupa. Oslanjanjem na pet posebnih leća zadovoljio se LEICA standard koji je jamstvo iznimne kvalitete fotografija, visoke rezolucije i minimalne količine šuma.

Novi Leica DG Summilux 12mm/F.1.4 ASPH objektiv ostvaruje visoku rezoluciju od središta fotografije pa do rubova, što bi moglo koristiti fotografima koji fotografiraju, primjerice, zvjezdano nebo ili noćne prizore u kojima se pojavljuje određene količina svjetla. Sustav višeslojnih leća također unaprjeđuje kvalitetu fotografija te isporučuje fotografije i video zapise koji su vrlo vjerni stvarnoj situaciji.

Panasonic H X012 frontslant mala web

Budući da posjeduje unutarnji fokus sustav i koračni motor, novi Leica DG Summilux 12mm/F1.4 ASPH odlikuje se glatkim, tihim radom.

Panasonic navodi da pri korištenju s bilo kojim LUMIX G fotoaparatom i njegovim iznimno brzim i iznimno preciznim kontrastnim AF sustavom, fotografije i video zapisi bivaju optimizirani. Također, objektiv je kompatibilan s radom senzora na 240 sličica u sekundi kako bi iskoristio puni potencijal fotoaparata s brzim auto-fokusom. Navedene AF kvalitete idealne su za snimanje video zapisa u 4K formatu, kada je precizno fokusiranje od ključne važnosti.

Panasonic Leica DG Summilux 12mm/F.1.4 ASPH objektiv posjeduje prsten blende koji omogućuje intuitivno kontroliranje otvora. Devet listića daju blendi zaobljenu formu koja proizvodi atraktivan, fini utisak na dijelovima fotografije koji nisu fokusirani kada se fotografira sa širim otvorima blende.

Držač objektiva, cijev i sjenilo izrađeni su od metala kako bi se dobio elegantni, sofisticirani dizajn koji je u skladu sa svim modelima iz LUMIX G DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) serije.

Kako bi korisnicima pomagao u izboru savršenog objektiva, Panasonic je na svojim web-stranicama pokrenuo sučelje koje funkcionira kao intuitivni selektor odgovarajućeg objektiva. Unutar galerije slika jednostavno odaberite vrstu fotografija koje biste i sami voljeli izrađivati, a na web-stranici će se pojaviti preporuke za opremu s kojom ćete moći ostvariti iste takve iznimne rezultate.

Alat za odabiranje odgovarajućeg objektiva možete pronaći na sljedećoj adresi: www.panasonic.com/hr