Live streaming stigao je na GoPro uređaje

Ponedjeljak, 22.02.2016. 19:37

GoPro i Twitter udružili su snage kako bi omogućili live streaming na GoPro akcijskim kamerama. Live materijali bit će emitirani isključivo putem Twitter Persicope video aplikacije, a moći će ih emitirati svega dva (i to najskuplja) modela iz trenutne linije GoPro akcijskih kamera - Hero4 Black i Hero4 Silver, od kojih prvi stoji 500, a drugi 400 američkih dolara.

Maleni model Hero4 Session, kao i stariji modeli, neće moći streamati video materijale putem spomenute aplikacije.

Suradnja između GoProa i Twittera ima smisla ako se razmotri u kontekstu sve veće popularnosti aplikacija za streamanje video sadržaja, kao i želje obje kompanije za povećanjem svojih korisničkih baza. GoPro je imao problema s prodajom, što je dovelo do planiranog otpuštanja u kompaniji.

S druge strane, Twitter ima problema s privlačenjem novih korisnika, kao i sa zadržavanjem interesa onih trenutnih. Upravo ti problemi, čini se, odrazili su se u rošadama na najvišim funkcijama u kompaniji u protekle dvije godine.

photorealisticlogo

Kako cijela stvar funkcionira? Treba vam Appleov iPhone - Periscope za sada još uvijek ne radi na operacijskom sustavu Android - i prilično velika količina slobodnog prostora. Na kraju krajeva, upravo su aplikacije za live streaming video sadržaja, poput Periscopa i MeerKata, na zlu glasu zbog količine prostora potrebnog za njihov rad.

Dok će mogućnost streamanja putem Periscopea biti dostupna samo na iPhoneu (a ne i na iPadu), video feedovi s GoPro uređaja, međutim, moći će se gledati na Periscopeu i Twitteru putem iPhonea, iPada, Android uređaja i Interneta općenito.

twitter buys periscope video streaming app copy

Glasnogovornica Twittera tvrdi kako bi proces trebao biti jednostavan. Ako na svom iPhoneu  imate instaliran Persicope, aplikacija će momentalno prepoznati kompatibilni GoPro uređaj čim ga spojite sa svojim telefonom, te će van ponuditi mogućnost streamanja, tvrde iz Twittera.

Korisnici će u aplikaciji moći birati između prednje i stražnje kamere svog iPhonea te GoPro kamere. Korisnici koji će streamati sadržaj s Go Pro kamere svejedno će vidjeti preview svog videa u feedu na svom iPhoneu, kao i fejvove i komentare od ostalih korisnika. Aplikacija, međutim, neće slati preview GoPro uređaju, priopćili su iz Twittera.

Također, svaki live stream GoPro kamera simultano će zapisivati u najvišoj kvaliteti na lokalnu SD karticu.

INFO: www.gopro.com, www.periscope.com