Canon predstavlja nove standarde

Utorak, 05.08.2014. 19:37

Canon je objavio detalje svog nastupa na IBC-u, vodećem svjetskom sajmu za medijske i televizijske profesionalce koji se održava u Amsterdamu u Nizozemskoj od 12-16. rujna 2014.

Canon na IBC-u sudjeluje više od tri desetljeća, a ovog puta će prikazati svoj potpuni portfelj rješenja i tehnologija za televizijsku primjenu, uključujući nedavno predstavljeni CN7x17 KAS S – prvi tvrtkin filmski objektiv opremljen servo pogonskom jedinicom.

Rastom korisničkih zahtjeva za sadržajem ultravisoke definicije (Ultra High Definition) pred branšu se postavlja zadatak da ponudi opremu i usluge koje će profesionalno televizijsko snimanje podignuti na višu razinu, a svjestan ovih trendova, Canon će svim posjetiteljima omogućiti da iskuse sva tvrtkina vrhunska rješenja i sudjeluju na demonstracijama uživo koje će uključivati 4K izlaz iz studijskih konfiguracija kamera te korekciju boja uživo koju omogućuju Canonovi referentni 4K zasloni.

Canon-CN7x17-KAS S

"U branši smo ove godine već svjedočili nekim dramatičnim pomacima, a Canonov nastup na sajmu IBC 2014 odraz je vremena koja se mijenjaju", izjavio je Kieran Magee, direktor marketinga za profesionalne slikovne proizvode u tvrtki Canon Europe. "Granica kvalitetnog sadržaja podiže se svake godine. Canon je jedan od predvodnika kreativne industrije i nudi proizvode i rješenja koja profesionalcima trebaju za stvaranje izuzetnog sadržaja, u HD-u ili u 4K razlučivosti podjednako. Pomaganje našim korisnicima da zabilježe i ispričaju priče nikad nije bilo važnije. Portfelj proizvoda i stručnost koju demonstriramo ove godine odražavaju alate koje profesionalci koriste da bi svakodnevno postavljali nove standarde."

Posjetitelji će moći iskusiti Canonov širok raspon profesionalnih objektiva i tehnologija za kamere, uključujući punu snagu Canonova optičkog portfelja – a sve će to samo dodatno istaknuti obavezu koju je preuzeo Canon: da ponudi nenadmašan izbor kreativnih proizvoda i rješenja. Profesionalni televizijski snimatelji moći će isprobati više od stotinu objektiva i velik broj žarišnih daljina i vrsti – od ENG preko filmskih do EF objektiva. Na štandu će također biti prikazana Canonova cijela serija kamera X, pa će posjetitelji moći isprobati nedavno predstavljene modele XF205 i XF200 kao i tvrtkinu pionirsku seriju proizvoda Cinema EOS.

Canon-XF205

Pored Canonovih stručnjaka na štandu će biti prisutni i odabrani nezavisni profesionalci iz branše s kojima će se moći razgovarati o različitim temama i koji će podijeliti svoja iskustva s korištenjem Canonovih proizvoda te odgovarati na pitanja posjetitelja. 

Canonov štand na IBC-u 2014 bit će u paviljonu 11, na mjestu E50.

INFO: cpn.canon-europe.com