Dostupan Sigma 35mm F1.4 objektiv

Ponedjeljak, 12.11.2012. 12:04

Sigma je počela s isporukom novog objektiva u svojoj Art liniji, 35mm F1.4 DG HSM. Objektiv je moguće staviti na Nikon, Canon, Sony, Pentak i naravno Sigma DLSR-ove, a preporučena cijena je 900 USD-a.

35mm F1.4 DG HSM dolazi u crnoj boji, sasvim novog konceptualnog dizajna, a pruža izvanrednu "low-light" izvedbu i izražen bokeh efekt.

"Oduševljeni smo ući u ovu kategoriju leća s proizvodom iz našeg novog Global Visiona", izjavio je Mark Amir-Hamzeh, predsjednik Sigma Amerika. "Uvjereni smo da će naš A1 sustav kontrole kvalitete, zajedno s prvim u industriji USB dockom, donijeti razliku u ovoj kategoriji objektiva. Budući da je tako svestran, idealan za scene, uključujući krajolike, portrete, close-up i studio fotografije, mislimo da će biti hit." 

U objektivu je također "F" niska disperzija stakla i četiri posebno niske disperzijske staklene leće za korekciju bočnog i aksijalne kromatske aberacije, a koji se ne mogu ispraviti u post-proizvodnji, navodi Sigma.

Tu su također i plutajući unutarnji fokus sustava za visoke optičke performanse close-up fotografija, super multi-layer premaz koji smanjuje popratne slike i odbljeske i osigurava oštre i visoke kontrasta slike. Hyper Sonic Motor (HSM) nudi visoku brzinu, točnost i tihi AF, a poboljšanja su napravljena od gumenog djela u sjenilu, u poklopcu objektiva i AF / MF sklopkom.

Ostale značajke uključuju zaobljenih devet oštrica dijafragme za umjetnička zamućenja na out-of-fokus područjima slike i novorazvijeni USB Dock, koji će se prodavati odvojeno i isključivo za nove linije proizvoda, kako bi se omogućilo uparivanje s novim Sigma Optimization Pro softverom za ažuriranje firmware-a leće i podešavanje parametara, kao što su mikro fokus prilagodbe.

Sigma još navodi kako se sve proizvodi u zatvorenom sutavu sa sjedištem u Japanu, a svaki 35mm F1.4 DG HSM će biti provjeren pomoću vlastitog Sigma MTF mjernog sustava, "A1", kao i svi novi objektivi pod Global Vision kategorijama.

Sustav koristi 46-megapixel Foveon izravne slikovne senzore kako bi pokupio prethodno nedetektabilne visoke frekvencije detalja za kvalitetu kontrolnih pregleda.

INFO: www.sigma-global.com