Ispiši ovu stranicu

Panasonic LUMIX DMC-GF5

Utorak, 10.04.2012. 19:56

Predstavljen je novi digitalni fotoaparat s izmjenjivim sustavom objektiva, LUMIX DMC-GF5, koji spaja Panasonicovu nagrađivanu LUMIX G seriju digitalnih fotoaparata visoke kvalitete slike s malim i kompaktnim tijelima i objektivima.

Panasonic LUMIX GF5 ima novorazvijeni 12.1 megapikselni Live MOS senzor i redizajnirani Venus Engine koji osiguravaju "true-to-life" fotografije iznimne razlučivosti, renderiranje slika i reprodukciju boja.

Čak i u slabijim svjetlosnim uvjetima i s maksimalnom 12.800 ISO osjetljivosti, LUMIX GF5 proizvodi fantastične fotografije i video.

Sustav smanjenja šuma uključuje kombinaciju 3DNR (3D smanjenje šuma) i MNR (Multi-proces smanjenje šuma), omogućavajući za svjetla i tamna područja vjernu reprodukciju uz minimalni šum u visokoj osjetljivosti snimanja fotografije.

Dodatne mogućnosti LUMIX GF5 fotoaparata uključuju i mod za automatsko uključivanje cijelog spektra tehnologija za poboljšanje fotografija bez podešavanja opcija za svaku promjenu vremenskih uvjeta, uključujući AF Tracking, Intelligent D-range Control, Intelligent Scene Selector, Face Recognition i Intelligent ISO Control. 

Također sadrži i Plus mod koji omogućuje korisniku podešavanje de-fokus područja u pozadini, kompenzaciju ekspozicije i balans bijele boje za fleksibilniju kontrolu; senzor posvećen automatskom određivanju kuta snimanja, što daje uvid u to da li je fotografija snimljena okomito ili vodoravno, nebitno za objektiv koji je korišten; GUI sučelje omogućuje odabir fotografije i postavljanje iste kao "wallpaper" izbornika. 

Fotoaparat ima viskorezolutni (920.000 točaka) 3 inčni LCD zaslon na dodir, auto fokus brzine 0,09 sec, mogućnost video snimanje u Full HD (1080p) rezoluciji i jednostavno korisničko sučelje.

Panasonic LUMIX DMC-GF5 će biti dostupan u crnoj, bijeloj i, kasnije ove godine, crvenoj boji. Tijelo s 14-42mm standardnim zoom objektivom će imati preporučenu cijenu od 599 USD, a tijelo s 14-42mm "power" zoom objektivom 749 USD. Više detalja o uređaju, njegovu dobavljivost i očekivanu cijenu na domaćem tržištu potražite u Panasonic predstavništvu u Hrvatskoj.

www.panasonic.hr

Vezani sadržaji