JVC GZ-HD40 prva kamera s dva formata snimanja

Nedjelja, 07.12.2008. 06:43
jvc.jpgGZ-HD40 kao najnovija prinova familiji HD kamera industrijskog giganta JVC-a ima se čime ponositi. Ultra kompaktna i lagana, ova kamera koju se može nositi u džepu, snima u Full HD 1920x1080 rezoluciji na tvrdi disk kapaciteta čak 120GB ili na MicroSD memorijske kartice.
Prva na svijetu nudi mogućnost odabira između 2 formata snimanja; MPEG2 ili AVCHD. Za HD sliku pobrinuti će se 2.68Mpix čip u CMOS tehnologiji za razliku od CCD tehnologije svojih prethodnika, koji nosi u sebi napredne algoritme interpolacije ne bi li stvorio virtualne piksele te tako još dodatno povećao rezoluciju slike. Ugrađen je i HD Gigabrid Duo Engine sa 7 novih tehnologija redukcije šuma.
Kamera će kao i generacijski prethodnici imati funkciju 50p progresivnog playbacka na HDTV uređajima što omogućuje glatku sliku u odnosu na playback s proredom. Za optiku se brine Konica Minolta sa svojom f1.8-2.2 HD lećom koja će biti komplementirana širokom paletom manualnih funkcija; od blende i brzine okidača do balansa bijele boje. Sve standardne konekcije su tu : USB, HDMI, Composite, AV, čak i Firewire port. Vrijedi spomenuti da GZ-HD40 također nosi titulu trenutno najbrže kamere na svijetu koja se može upaliti i početi snimati u roku od 0.08 sekundi što znači gotovo trenutno.

INFO: PromMat, tel. 01/2008 425, www.promat.hr