Pavarotti - priča o najpoznatijem opernom pjevaču svih vremena

Četvrtak, 07.11.2019. 08:13

Glumac i redatelj Ron Howard već se otprije dokazao kao umjetnik kojeg zanimaju istinite priče i koji iz njih može snimiti prava filmska remek-djela kao što su "Apollo 13", "Utrka života" i "Genijalni um". Upravo mu je potonji donio dvije prestižne nagrade Oscar u kategorijama najboljeg filma i režije.

U posljednjih nekoliko godina, Howard se okrenuo snimanju dokumentaraca te se nakon vrlo uspješnih i hvaljenih filmova "Made in America" i "The Beatles: Eight Days a Week" ponovno upustio u dokumentarnu formu. Ovaj put odlučio nam je predstaviti najpoznatijeg opernog pjevača svih vremena – Luciana Pavarottija.Svojim jedinstvenim redateljskim stilom, Howard publiku filma stavlja direktno u prve redove u ovom prikazu glasa, čovjeka, operne legende koja je operu približila ljudima diljem svijeta. Ovo kinematografsko djelo prepuno je njegovih povijesnih izvedbi i intimnih intervjua uključujući nikad prije viđene snimke uz upotrebu najmodernije Dolby Atmos tehnologije.

pavarotti movie HD New Stills 10web

Krajem osamdesetih Ron Howard je na jednoj holivudskoj zabavi nakratko upoznao Luciana Pavarottija. Premda se nakon toga više nikada nisu sreli i iako Howard nije bio najveći živući poznavatelj opere, redatelj nije puno razmišljao kada su mu diskografska kuća Decca i članovi Pavarottijeve obitelji poslali upit o snimanju filma PAVAROTTI.

Luciano Pavarotti je imao jedan od najunikatnijih glasova u povijesti opere, a Howard upravo tu činjenicu ističe u svom novom dokumentarcu prepunom arhivskih, nikad prije viđenih snimki s proba, koncerata, ali i iz privatnosti njegovog vlastitog doma.

pavarotti movie HD New Stills 2 web
Osim što je s vremenom postao uvjerljivo najpoznatiji operni pjevač svih vremena koji je želio operu približiti ljudima, Pavarotti je dosegao simbol prave svjetske super-zvijezde te je primamljivao poglede i znatiželju javnosti gdje god bi se pojavio.

Njegove operne izvedbe, ali i koncerti s prijateljima rock pjevačima te pogotovo koncerti "Tri tenora" s Joseom Carrerasom i Placidom Domingom i danas se smatraju nedosežnim glazbenim spektaklima koji su rušili rekorde posjećenosti, prodaje i pomicali granice.

Luciano Pavarotti svoj je cijeli život dao glazbi, a svoj glas svijetu.

Dokumentarni film PAVAROTTI u domaća kina stiže u četvrtak, 14. studenog 2019. godine u distribuciji Discovery Filma