Star Trek izlazi na 4K Ultra HD Blu-ray formatu

Utorak, 19.04.2016. 21:07

Slijedeći 20th Century Fox i kompaniju Lionsgate, Paramount Home Media Distribution posvećuje se 4K Ultra HD Blu-ray-u.

Paramount je potvrdio da će njegova prva dva Ultra HD Blu-ray izdanja biti Star Trek (2009) i Star Trek Into Darkness (2013). Očekuje se da će biti objavljeni 14. lipnja kako bi se poklopio s 50. godišnjicom prvog emitiranja originalne Star Trek televizijske serije, koja se emitirala na NBC-u 8. rujna 1966.

Oba filma će doći s Dolby Atmos zvučnim zapisom i slikom u HDR-u (High Dynamic Range), a doći će u paketu od tri diska UHD / Blu-ray / Digitalni HD. Govori se da će Star Trek doći s bonus Blu-ray diskom od tri sata “behind-the-scene” sadržaja, dok će Star Trek Into Darkness također imati IMAX verziju filma, kao i dva sata posebnih dodataka.

Očekivana cijena je $48 kada krenu u prodaju, ali su u ovom trenutku dostupni samo u Kanadi. Nadamo se da će se to promjeniti do 14. lipnja.

Treći Star Trek film u franšizi - Star Trek Beyond, kreće s prikazivanjem u kino dvoranama 22. srpnja 2016. godine.

Do sada su se kompanije 20th Century Fox, Sony Pictures i Lionsgate opredjelile prema 4K Ultra HD Blu-ray izdanjima, ali trenutno jedino Panasonic i Samsung nude 4K Blu-ray playere koji ih uopće mogu i reproducirati.

INFO: Star Trek