Počinje 9. MAXtv Filmomanija

Četvrtak, 01.10.2015. 06:37

Od ovoga četvrtka, 1. listopada svi ljubitelji kvalitetnog filma konačno će doći na svoje, jer u Zagrebu – ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol – pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma započinje deveta po redu revija dobrog filma – MAXtv Filmomanija!

Riječ je o već tradicionalnoj reviji koja nam donosi sve ono najbolje što se tiče svijeta filma snimljeno i prikazano u posljednjih 365 dana na raznim međunarodnim filmskim festivalima kao što su Cannes, Berlin, Venecija, New York, Toronto, Sundance, London i deseci drugih.

Ovogodišnje izdanje se posebno ističe i po tome što će po prvi puta trajati čak puna dva tjedna – u razdoblju od 1. do 14. listopada, kako bi najbolji filmovi mogli ostvariti i još jednu dodatnu projekciju.

Kao i svih dosadašnjih godina i deveta MAXtv Filmomanija održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma. Nakon redovne kino projekcije svi filmovi odmah ulaze u MAXtv Videoteku, a neki od filmova ekskluzivno se mogu pogledati u MAXtv Videoteci i nakon njihove projekcije na samoj reviji. Ove godine, odmah nakon zadnje projekcije na Filmomaniji, u MAXtv Videoteku, ekskluzivno ulaze filmovi "Kad padne mrak" i "Metamorfoze".

Novost ovogodišnjeg izdanja MAXtv Filmomanije je da će po prvi put korisnici HT usluga i HT zaposlenici, uz jednu kupljenu ulaznicu, drugu dobit besplatno tijekom svih dana trajanja revije.

Cijena pojedinačne kinoulaznice iznosi 25 kuna, a osim posebne pogodnosti za korisnike HT usluga i HT zaposlenika također je, kao i prijašnjih godina, moguće kupiti veliki paket ulaznica koji uključuje kupnju 10 kinoulaznica za deset različitih filmova po cijeni od 20 kuna. Kompletan popis filmova i raspored projekcija možete pogledati na službenoj stranici kina Cineplexx (www.cineplexx.hr).

Ljubav 3D

Ljubav 3D (Love 3D)

Od filmova koji se posebno moraju izdvojiti, a koji će se prikazivati u sklopu ovogodišnje revije MAXtv Filmomanija svakako su "Ljubav 3D" (Love 3D) redatelja Gaspara Noea, najkontroverzniji film snimljen u posljednjem desetljeću; "Jastog" (The Lobster) redatelja Yorgosa Lanthimosa; "Gospodin Holmes" (Mr. Holmes) redatelja Billa Condona; "Dnevnik jedne tinejdžerice" (Diary of a Teenage Girl) redateljice Marielle Heller; "Baka" (Grandma) redatelja Paula Weitza; "Zubati" (Tusk) redatelja Kevina Smitha; "Cijena slave" (La Rancon de la Glorie) redatelja Xaviera Beauvoisa i "Microbe i Gasoil" (Microbe et Gasoil) redatelja Michela Gondryja.