Dani dokumentaraca u IMAXu

Četvrtak, 12.09.2013. 18:59

U IMAX dvorani zagrebačkog CineStara u Arena centru počinju Dani dokumentaraca. Na programu koji traje od 12.9. do 3.10. su 4 originalna IMAX 3D dokumentarca, Arktik, Galapagos, U dubini oceana i Svemirska postaja.

TTA 3D Poster CROATIAArktik

Nevjerojatno putovanje na sam vrh svijeta, Arktik 3D, ispričat će nam priču o preživljavanju. Film vas vodi na do sada neviđene i neistražene lokacije ali i na fantastičnu avanturu u kojoj ćete upoznati život polarnih medvjeda koji preživljavaju u surovim uvjetima Arktika.Očaravajući avanturistički krajolik gle­datelja upoznaje sa životom glavnih junaka filma, majkom i mladuncima polarnih medvjeda, koji se bore za preživljavanje u nevjerojatnim uvjetima ledenjaka, glečera, vodopada i snijegom prekrivenih planina.

 

 

Imax galapagos0 Galapagos

Dijelom avantura, ali i ekspedicija, dijelom znan­stveno istraživanje, ali i fantastično putovanje, dokumentarni film Galapagos 3D IMAX gledatelje vodi na ekspediciju na otočje Galapagos. Uronite u duboke i neistražene vode koje okružuju vulkanski arhipelag i sami istražite nevjerojatne prirodne ljepote ovog predivnog grebena koji je sam po sebi veliki znanstveni laboratorij.Snimke grebena zabilježene su IMAX kamerom, a u istraživanju je korištena naj­suvremenija oprema, nastala na osnovi instrumenata koje je i sam Charles Darwin koristio na svom slavnom istraživanju Galapagosa 1835. godine.

 

deeps pst 006 o

U dubini oceana

Doživite život ispod mora u sasvim novom svjetlu. U dubini oceana 3D, podvodna avantura tvoraca IMAX uspješnice U dubinama, a gledatelje vodi u velike dubine oceana. Uz pomoć IMAX tehnologije i 3D efe­kata, gledatelji će zaplivati s jedinstvenim, živopis­nim, ali i opasnim stvorenjima koja žive u vrlo inspi­rativnom podmorskom svijetu.Film je dobio i nagra­du američkog Parents Television Councila, koji nag­rađuje najkvalitetnije Hollywoodske uratke, i koji je film preporučio cijeloj obitelji.

 

 

imaxspacestationorigina1Svemirska postaja

Zadivljujuće prekrasan koliko i tehnološki sjajan, Svemirska postaja 3D, prvi je film iz IMAX studija snimljen u svemiru. Gledajući film, publika će polet­jeti 220 milja iznad Zemlje, na Svemirsku postaju, najveće inženjersko dostignuće od slijetanja na Mjesec. Ovaj je film i priča o 16 zemalja koje parterski grade veliki laboratorij u svemiru, gdje proučavaju utjecaj dugoročnog izlaganja području bez gravitacije te pronalaženju načina kako jednoga dana stupiti na Mars. Ovo je priča o izazovima i uspjesima, ali i o ljudima čiji su snovi nadišli sam život na Zemlji. Poletite u svemir i pogledajte kako je živjeti bez gravitacije, pridružite se astronautima koji žive u nesvakidašnjim uvjetima u orbiti iznad Zemlje te postanite barem na trenutak dio tima koji istražuje nepredvidivi Svemir.

Cijena ulaznica za svaki film iznosi 24 kune, a IMAX dodatno nagrađuje gledatelje dokumentaraca u ovom periodu, koji za kupnju 2 ulaznice na poklon dobivaju DVD dokumentarnog filma.

INFO: www.blitz-cinestar.hr