Film “The Avengers” ide prema velikom uspjehu

Petak, 27.04.2012. 17:52

Kako navodi Hollywood Reporter, nakon početka prikazivanja filma “Osvetnici” (The Avengers) rezultati s terena su izuzetno obećavajući jer u Australiji postiže drugo najuspješnije otvaranje iza filma “Harry Potter i darovi smrti 2”.

U usporedbi s tim filmom, Marvel Studios i Disney zaradili su $6 milijuna, dok je Darovi smrti 2 zaradio $7 milijuna. Avengers su već prestigli “Iron Mana 2” za 214% njegove zarade ($1.8 milijuna). Film Jossa Whedona zaradio je zadivljujućih $17.1 milijuna na 10 tržišta samo u srijedu.


Avengers je imao otvorenje u Novom Zelandu, gdje je zaradio $800.000, u Francuskoj $3.7 milijuna, a u Italiji $3.7 - drugo najveće otvorenje za Disney i drugo najbolje za Marvelov naslov.

Film se počeo prikazivati na međunarodnom tržištu tjedan dana prije zakazanog roka, 4. travnja, gdje je ostavio rekordnu premijeru u Taiwanu, postižući najbolju zaradu svih vremena zaradivši $1.2 milijuna. Također je postigao 2. najveću premijeru na Filipinima sa zarađenih $1.3 milijuna.

Ovi rezultati će sigurno biti daleko nadmašeni ovaj vikend kada treba imati otvaranja na još 42 tržišta u svijetu.

The Avengers ujedinjuje superheroje uključujući Iron Mana (Robert Downey), Thora ( Chris Hemsworth), Kapetana Ameriku ( Chris Evans) i Hulka (Mark Ruffalo) u spektakl s zadivljujućim specijalnim efektima.

Film igra i u mnogim IMAX-ovim kinima u inozemstvu. IMAX je postigao velik uspjeh na onim tržištima koja su imala premijere u srijedu, a na puno ekrana ostvario je prihod od prosječno $22.000.

Očekuje se da će Avengers biti veliki hit na box-officeu, kako u Americi tako i u ostatku svijeta. Po količini rezerviranih ulaznica, u Sjevernoj Americi ovaj film bi mogao na otvaranju ostvariti oko $150 milijuna, što bi bilo bolje od zajedničkih prihoda filmova: Iron Man, Iron Man 2, Thor i Kapetan Amerika.

Film sa svojom kino i IMAX 3D distribucijom u Hrvatskoj kreće 03.svibnja (dan prije nego što dolazi u SAD), a u Cineplexx kinima u Zagrebu (City Center One East i Centar Kaptol), Osijeku (Avenue Mall) i Splitu (City Center One) već je moguće u pretprodaji nabaviti karte za projekcije.


Avengerspress vijest