Četvrtak, 05.01.2017. 19:22
Louder Than Bombs2015.109 min
The Orchard / Discovery film i video
Redatelj: Joachim Trier
Glume: Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, Devin Druid

Izložba proslavljene fotografkinje Isabelle Reed, tri godine nakon njene prerane smrti, vraća njenog starijeg sina Jonaha u obiteljsku kuću gdje provodi više vremena s ocem Geneom i povučenim mlađim bratom Conradom, nego što je to činio posljednjih godina. Pod istim krovom, trojac se bori s gubitkom voljene  žene svatko na svoj način...

Usprkos ‘bombastičnom’ naslovu, "Glasnije od bombi“ intimna je drama o delikatnoj temi boli s kojom se teško nositi nakon gubitka bliske osobe i ocu koji se u tom krhkom kaosu pokušava ponovno zbližiti sa svojim sinovima.

 
Gene se očajnički pokušava povezati sa svojim sinovima i pomiriti njihove osjećaje spram žene koje se svatko prisjeća na drukčiji način. 

louder than bombs

Redatlj Joachim Trier tvrdi da nema razlike snima li na materinjem norveškom ili holivudskom engleskom, beskompomisni Trier za svoju je kompleksnu i stilski rafiniranu obiteljsku priču o gubitku, okupio impresivnu glumačku ekipu, predvođenu francuskom glumačkom divom Isabelle Huppert, markantnim ‘Zuckenbergom’ Jessom Eisenbergom kojeg je nakon nominacije za Oscara za spomenutu ulogu dočekao strelovit uspon na A-ljestvici glumačkih zvijezda te iskusnim ‘odlikašem’ Gabrielom Byrneom.

Film je osvojio ugledne nagrade, a ujedno je i prvi norveški film koji je ušao u glavni natjecateljski program prestižnog filmskog festivala u Cannesu nakon 1979.

Cannes Film Festival 2015. – nominacija za Zlatnu palmu
Stockholm Film Festival 2015. – nagrada za najbolji film
Trondheim International Film Festival – nagrada za najbolji scenarij, montažu i fotografiju

U hrvatskim kinima: od 29.prosinca 2016.