Petak, 27.12.2013. 11:56
The Wolf of Wall Street2013180 min
Red Granite Pictures, Sikelia Productions, Appian Way
Redatelj: Martin Scorsese
Glume: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Paramount Pictures i Red Granite Pictures predstavljaju film Martina Scorseseja, Vuk s Wall Streeta, u kojem glume Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Favreau i Jean Dujardin. Film je režirao Martin Scorsese prema scenariju Terencea Wintera po knjizi Jordana Belforta. Producenti su Scorsese, DiCaprio, Riza Aziz, Joey McFarland i Emma Koskoff. Izvršni producenti su Alexandra Milchan, Rick Yorn, Irwin Winkler, Danny Dimbort, Joel Gotler i Georgia Kacandes.

Film se temelji na istinitom događaju o nevjerojatnom usponu, velikoj zaradi i životu na visokoj nozi, kao i neprestanoj potrazi za užitkom koja je uzrokovala pad Jordana Belforta (Leonardo DiCaprio), burzovnog mešetara iz New Yorka koji se zajedno sa svojom veselom bandom mešetara basnoslovno obogatio prevarivši investitore i iznudivši od njih milijune.

Film prati Belfortovo divlje putovanje dok se pretvara iz poštenog mladog došljaka u potpuno korumpiranog mešetara. Nakon što je brzo skupio nevjerojatno bogatstvo Jordan ga je potrošio na različite afrodizijake – prostitutke, metakvalon, kokain, aute i svoju ženu, bivšu supermanekenku. Međutim, dok njegova tvrtka Stratton Oakmont napredujem, a on se upušta u krajnjosti hedonističkog zadovoljenja, američka Securities and Exchange Commission (SEC, Komisija za vrijednosne papire) i FBI sužavaju omču oko njegovog carstva ekscesa.

"Priča me podsjetila na suvremenog Kaligulu", rekao je Leonardo DiCaprio, kojeg je privuklo smještanje bezgranične pohlepe razvratnog rimskog cara u suvremeni svijet newyorške burze pun financijskih odmetnika koji uživaju, nesvjesni posljedica njihovih radnji. "U kasnim osamdesetima i ranim devedesetima Wall Street nije uopće bio pod nadzorom i sličio je divljem Zapadu", dodao je. "Jordan Belfort je bio jedan od vukova koji su iskoristili rupe u zakonu kako bi zgrnuo ogromno bogatstvo."