Subota, 15.09.2012. 20:04
(Looper)2012118 min.
Sony Pictures / Blitz Film & Video
Redatelj: Rian Johnson
Glume: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt

Ovogodišnji međunarodni filmski festival u Torontu otvorio je sci-fi film "Looper" i već ubire sjajne kritike. Predstavio se kao jedan od najboljih sci-fi uradaka nakon filma “Moon” i najbolji film koji obrađuje putovanje kroz vrijeme nakon filma “12 Monkeys” (po Britanskom magazinu Total Film), a filmski portal “Rotten Tomatos” mu za sada daje 100% bodova u rubrici “Certified Fresh”.

Spomenuti magazin Total Film mu je dao i 5 zvjezdica za kvalitetu što ne čini baš često. Po mnogima već sada konkurira za jedan od najboljih filmova 2012. godine uopće!


Priča o plaćenom ubojici Joseph Simonsu (kojeg glume Joseph Gordon - Levitt i Bruce Willis s otprilike 30-ak godina razlike), smještena je u Kansas Cityu 2044. godine. Sjedište mafije za koju radi je u Shanghaiu, ali 2077. godine. Šefovi svoje žrtve šalju u prošlost a posao plaćenika, kao što je Joe, je jednostavno ih ubiti i riješiti se tijela.

Meta nestaje iz budućnosti a ubojice se rješavaju tijela koje tehnički ne postoji. Metoda je sasvim jednostavna i vrlo učinkovita sve do jednoga dana kada mu pošalju metu u kojoj prepozna sebe iz budućnosti...

U hrvatskim kinima: od 27. rujna 2012.