Četvrtak, 09.06.2011. 18:19
Super 82011112 min
Blitz Film&Video
Redatelj: J.J. Abrams
Glume: Kyle Chandler, Elle Fanning, Amanda Michalka, Noah Emmerich

U ljeto 1979. godine grupa prijatelja iz malog gradića u Ohiou krenula je snimiti film o zombijima. Dok su snimali svoj Super 8 film, bili su svjedoci katastrofalne željezničke nesreće kojoj su jedva umakli, da bi zatim otkrili da se zapravo ne radi o nesretnom slučaju. Počinje niz neobičnih nestajanja i neobjašnjivih događaja, a lokalni zamjenik Jack Lamb (Kyle Chandler) pokušava otkriti istinu – nešto što je daleko više zastrašujuće nego što je itko od njih mogao zamisliti. 

Nakon što je J.J. Abrams kao već etablirani scenarist ugodno iznenadio sa zadnjim dijelom Mission Imposible franšize kao redatelj, sav je talent iskazao režijom Star Trek prije dvije godine. Vraća se uz potporu jednog od najvećih magova sedme umjetnosti Stevenom Spielbergom koji je na zanimljiv način povezan s Abramsom od vremena dok je ovaj još bio filmski zanesenjak star 15 godina, snimao amatarski na Super 8 kameru i sudjelovao na Super 8 festivalu. Uskoro mu se javila Spielbergova asistentica (tada Kathleen Kennedy) i pitala ih jesu li zainteresirani za prepravljanje Spielbergovih starih 8mm filmova. 

Godinama kasnije ostvarili su zajedničku želju da snime film o klincima koji snimaju Super 8 film. Željeli su bezvremensku priču smještenu u zajednicu u kojoj dnevna borba, posao, ljubav i obitelj izgledaju sasvim obično sve dok ih ne prekine iznenađujući, zastrašujući i fantastični događaji. Prema pisanju američkih kritičara, ideja je u potpunosti uspjela; Super 8 je okarakteriziran kao atraktivan, inteligentno snimljen "ljetni" film ispunjen autentičnom atmosferom sedamdesetih godina.  

U hrvatskim kinima: od 16 . lipnja 

Super 8

Galerija slika