Petak, 27.05.2011. 15:18
source_code_poster.jpg

Odlikovani vojnik, kapetan Colter Stevens, budi se u tijeku nepoznatog čovjeka i otkriva da je dio misije pronalaženja bombaša iz prigradskog vlaka u Chicagu. U zadatku s kakvim se do sad nikad nije susreo, shvaća da je dio vladinog eksperimenta pod nazivom "Source Code". Program je to koji mu omogućuje da prijeđe u identitet drugog čovjekov u zadnjih 8 minuta njegovog života.(Source Code)

Redatelj: Duncan Jones 

Uloge: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright


Dok drugi napad prijeti prouzročiti milijunske žrtve, Colter će iznova proživljavati incident kako bi prikupio što je više moguće informacija i tragova, sve dok ne otkrije tko stoji iza bombaškog napada i spriječi sljedeću tragediju.

Sudeći po hvalospjevima američkih kritičara upućenih ovom tehno-trileru, čini se da dobijamo novu redateljsku zvijezdu. Naime, Duncan Jones, sin slavnog Davida Bowiea, zablistao je prije dvije godine s psihološkom SF dramom "Mjesec" s odličnim Samom Rockwellom u glavnoj ulozi. Uz samo 5 milijuna dolara budžeta snimio je vizualno i sadržajno upečatljiv film, sad je na raspolaganju imao 32 milijuna i otišao korak dalje, kritičari su ocijenili kako je napravio efektan triler, svojevrsnu mješavinu filma "Groundhog Day" i "Ubojstva u Orient Expressu". A i na kino blagajnama je položio ispit zaradivši 110 milijuna dolara.

U hrvatskim kinima: od 9. lipnja 2011. 

POGLEDAJ TRAILERE