Srijeda, 01.06.2016. 18:11
(Get Hard)20151 h 39 min
Warner Bros. Pictures
Ocjena: 7 / 10
Redatelj: Etan Cohen
Glume: Will Ferrell, Kevin Hart, Craig T. Nelson, Alison Brie, Edwina Findley, Ariana Neal, Erick Chavarria, Tip "T.I." Harris

Kada milijunaš, voditelj investicijskoga fonda, James (Will Ferrell) bude optužen za prijevaru i osuđen na zatvorsku kaznu San Quentinu, sudac mu daje rok od 30 dana da sredi svoje poslove prije odlaska na izdržavanje kazne. Očajan, traži pomoć od Darnella (Kevin Hart) koji bi ga trebao pripremiti za život iza rešetaka. Ipak je najveća zvijezda ovog filma redatelj Etan Cohen. Willa Ferrella već smo navikli gledati u ulogama idiota, a i stand-up komičar Kevin Hart je praktički standardna pojava u novijim filmovima.

No Etan Cohen, inače uhodani scenarist koji se proslavio tekstom za "Tropsku grmljavinu/Tropic Thunder" (2008), ovdje debitira u redateljskoj sjedalici.

Inače, karijeru je započeo kao jedan od ko-scenarista popularnog MTV animiranog serijala "Beavis and Butt-head" Sasvim solidna i tipična američka muška "palls" komedija koja ne donosi ni oduševljenje, ni razočarenje, ali u obožavateljsku kolekciju donosi još jedan filmski naslov s Willom Ferrelom čija je pojava na filmsko platno napokon isporučila sve ono što je tijekom kompletnih 80-tih prošlog stoljeća uporno pokušavali razni glumci, međutim nikako nisu uspijevali.

Solidna režija i solidan tempo priče ovaj film čine odličnu zabavu kad stvarno nemate volje za nešto dubokoumno.

"Tema filma je zeznuti teritorij i Get Hard ne uspijeva pogoditi suštinu, ali u naciji gdje su ekonomske i rasne razlike rastući problem, zaslužuje priznanje za pokušaj" - Sandy Cohen, Associated Press