Kino i DVD

Poruka u boci Glasnije od bombi Genij Djevojka kralj Soba Star Wars 7: Sila se budi Blagi Fantastični Gorostas Deadpool Marsovac Get Hard Osvetnici: Doba Ultrona Marigold hotel 2 Ex Machina Knjiga o džungli Pobješnjeli Max: Divlja cesta Deadpool Oscar recenzije: Oklada stoljeća Ant-Man

Teme i vijesti

 • Glazbeni dokumentarni filmovi na 13. ZagrebDox-u

  Glazbeni dokumentarni filmovi na 13. ZagrebDox-u

  Četvrtak, 26.01.2017. 22:00
  13. ZagrebDox koji se održava od 26. veljače do 5. ožujka u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, u programu Glazbeni globus već tradicionalno donosi niz dokumentarnih glazbenih priča.
 • Dostupnost 4K UHD Blu-ray filmskih naslova

  Dostupnost 4K UHD Blu-ray filmskih naslova

  Ponedjeljak, 05.12.2016. 15:02
  Format 4K Ultra HD Blu-ray konačno diše punim plućima. Nekoliko trendova navodi na ovako optimističan zaključak. Dostupnost 4K Blu-ray playera, UHD televizora i 4K video sadržaja je dostupno na širem EU tržištu.
 • Zvjezdane Staze: S one strane granice

  Zvjezdane Staze: S one strane granice

  Nedjelja, 11.09.2016. 09:59
  Moglo bi se reći kako se pedeseta obljetnica emitiranja originalnih Zvjezdanih staza nije mogla dogoditi u prikladnije vrijeme. Uostalom, popularnom kulturom već neko vrijeme ne vladaju samo superheroji nego, u širem smislu, sam koncept obožavateljstva.
 • Star Trek izlazi na 4K Ultra HD Blu-ray formatu

  Star Trek izlazi na 4K Ultra HD Blu-ray formatu

  Utorak, 19.04.2016. 21:07
  Slijedeći 20th Century Fox i kompaniju Lionsgate, Paramount Home Media Distribution posvećuje se 4K Ultra HD Blu-ray-u.
 • James Cameron najavio još 4 nastavka filma Avatar

  James Cameron najavio još 4 nastavka filma Avatar

  Petak, 15.04.2016. 08:15
  U Las Vegasu se ovaj tjedan (11-14. 04.) održao CinemaCon, najveće i najvažnije okupljanje vlasnika kino dvorana iz cijelog svijeta, na kojem sudjeluju sudionici iz više od 80 zemalja.

DVD Recenzije

 • Soba

  Soba

  Subota, 09.07.2016. 18:12
  Film 'Soba' redatelja Lennyja Abrahamsona (dosad vjerojatno najpoznatijeg po filmu "Frank" iz 2014. godine) jedan je od najhvaljenijih filmova koji je u proteklih godinu dana pušten u distribuciju. A nešto od pozitivnog prijema kritike preslikalo se i na planu nominacija i  nagrada koje je ovaj film osvojio, gdje se posebno ističe Oscar kojeg je za najbolju glavnu žensku ulogu dobila glumica Brie Larson.
 • Star Wars 7: Sila se budi

  Star Wars 7: Sila se budi

  Subota, 09.07.2016. 17:54
  Posljednji (sedmi) nastavak legendarne franšize bio je vjerojatno film koji se tijekom ove godine iščekivao s najvećom količinom zanimanja široke filmske publike. A sudeći prema načinu na koji je film dočekan od strane publike i (nešto manje) filmske kritike, kao i prema količini medijskog odjeka (koliko je samo eseja napisano o važnosti činjenice da je u središtu filma junakinja, a ne junak?) koji je proizveo, može se samo zaključiti kako čekanje nije bilo uzaludno.
 • Deadpool

  Deadpool

  Utorak, 28.06.2016. 07:34
  Deadpool je još jedan u nizu filmova s glavnim junakom kao stripovskim superherojem utemeljenim na Marvelovom liku istog imena (dosad se pojavio samo u filmu 'X-Men Origins: Wolverine'). A filmski kritičari tvrde kako je posrijedi ostvarenje koje pripada u gornji dom ovog u posljednjih nekoliko godina itekako propulzivnog i popularnog (pod) žanra.