Kino i DVD

Hellboy Poruka u boci Glasnije od bombi Genij Djevojka kralj Soba Star Wars 7: Sila se budi Blagi Fantastični Gorostas Deadpool Marsovac Get Hard Osvetnici: Doba Ultrona Marigold hotel 2 Ex Machina Knjiga o džungli Pobješnjeli Max: Divlja cesta Deadpool Oscar recenzije: Oklada stoljeća

Teme i vijesti

 • Pavarotti - priča o najpoznatijem opernom pjevaču svih vremena

  Pavarotti - priča o najpoznatijem opernom pjevaču svih vremena

  Četvrtak, 07.11.2019. 08:13
  Glumac i redatelj Ron Howard već se otprije dokazao kao umjetnik kojeg zanimaju istinite priče i koji iz njih može snimiti prava filmska remek-djela kao što su "Apollo 13", "Utrka života" i "Genijalni um". Upravo mu je potonji donio dvije prestižne nagrade Oscar u kategorijama najboljeg filma i režije.
 • Otvoren je 16. Zagreb Film Festival

  Otvoren je 16. Zagreb Film Festival

  Srijeda, 14.11.2018. 10:16
  Brazilskim filmom Voljeni, u prisustvu redatelja Gustava Pizzija, u nedjelju je svečano otvoren 16. ZFF. Ljubav prema sedmoj umjetnosti ispunila je kino Europa do posljednjeg mjesta, a proslava ZFF-ovog šesnaestog rođendana okupila je brojne filmaše, umjetnike i poznata lica iz kulturnog i javnog života. 
 • Proglašeni pobjednici 12. Vukovar film festivala

  Proglašeni pobjednici 12. Vukovar film festivala

  Ponedjeljak, 27.08.2018. 12:13
  Deset godina nakon što je na prvom filmskom festivalu u Vukovaru pobijedio sa svojim kratkim igranim filmom, rumunjski redatelj Radu Jude ove je godine osvojio tročlani žiri koji je njegovo novo remek-djelo "Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari" jednoglasno proglasio najboljim filmom 12. Vukovar Film Festivala.
 • Najavljen 12. Vukovar film festival

  Najavljen 12. Vukovar film festival

  Četvrtak, 09.08.2018. 12:35
  Dvanaesto izdanje Vukovar film festivala održat će se u razdoblju od 23. do 26. kolovoza u Vukovaru, a kao i svih prethodnih godina i na ovome izdanju su najavljeni mnogi atraktivni, nagrađivani i kvalitetni filmovi za izbirljivu filmsku publiku.
 • Boormanov Excalibur – Mit na filmskoj vrpci

  Boormanov Excalibur – Mit na filmskoj vrpci

  Četvrtak, 08.02.2018. 10:33
  Stonehenge. Ime koje je toliko ukorijenjeno u tlu popularne kulture da je gotovo nemoguće zamisliti diskurs koji ga, na ovaj ili onaj način, ne upogonjuje. U premreženom sustavu suvremenih društvenih znanosti, ovaj monument povezuje se s astrologijom, mjestom odlaganja mrtvih, svetištem i mjerenjem vremena.

DVD Recenzije

 • Soba

  Soba

  Subota, 09.07.2016. 18:12
  Film 'Soba' redatelja Lennyja Abrahamsona (dosad vjerojatno najpoznatijeg po filmu "Frank" iz 2014. godine) jedan je od najhvaljenijih filmova koji je u proteklih godinu dana pušten u distribuciju. A nešto od pozitivnog prijema kritike preslikalo se i na planu nominacija i  nagrada koje je ovaj film osvojio, gdje se posebno ističe Oscar kojeg je za najbolju glavnu žensku ulogu dobila glumica Brie Larson.
 • Star Wars 7: Sila se budi

  Star Wars 7: Sila se budi

  Subota, 09.07.2016. 17:54
  Posljednji (sedmi) nastavak legendarne franšize bio je vjerojatno film koji se tijekom ove godine iščekivao s najvećom količinom zanimanja široke filmske publike. A sudeći prema načinu na koji je film dočekan od strane publike i (nešto manje) filmske kritike, kao i prema količini medijskog odjeka (koliko je samo eseja napisano o važnosti činjenice da je u središtu filma junakinja, a ne junak?) koji je proizveo, može se samo zaključiti kako čekanje nije bilo uzaludno.
 • Deadpool

  Deadpool

  Utorak, 28.06.2016. 07:34
  Deadpool je još jedan u nizu filmova s glavnim junakom kao stripovskim superherojem utemeljenim na Marvelovom liku istog imena (dosad se pojavio samo u filmu 'X-Men Origins: Wolverine'). A filmski kritičari tvrde kako je posrijedi ostvarenje koje pripada u gornji dom ovog u posljednjih nekoliko godina itekako propulzivnog i popularnog (pod) žanra.