Novosti s Bosch ConnectedWorld konferencije

Srijeda, 09.05.2018. 21:48

Na ovogodišnjoj Bosch ConnectedWorld, konferenciji o IoT-u (Internet of Things), tvrtka je predstavila zanimljiva tehnološka rješenja među kojima su se našle i inteligentna rukavica u tvornici, digitalni anđeo čuvar za ljude u pokretu i povezane kuhinje tj. korištenje i upravljanje kućanskim aparatima putem pametnog telefona.

Dvije glavne kategorije Bosch proizvoda su proizvodi i rješenja za sve aspekte povezane proizvodnje te povezana rješenja i proizvodi za bolje življenje.

U prvu kategoriju spadaju ActiveAssist - pomoćnik u sastavljanju, sustav za pomoć pri sastavljanju koji korisnike vodi korak po korak kroz svaku pojedinu fazu proizvodnog postupka, a pomoću RFID-a identificira sljedeći korak. Također, 3D kamera prati pokrete korisnika te sprječava uporabu pogrešnih dijelova.

Inteligentna rukavica - iGlove, namjenjena je za uporabu u povezanoj proizvodnji, a mapira pokrete ruku i može znatno skratiti trajanje obuke, a korisnicima pomaže pri učenju ispravnih koraka sastavljanja ili uklanjanja dijelova. Podaci se Bluetoothom šalju na računalo gdje se uspoređuju s prethodno pohranjenim obrascima pokreta.

ActiveCockpit je golemi zaslon koji zaposlenike u tvornici informira o trenutačnom stanju proizvodnje. Prednosti su brža obrada podataka, jasna analiza i naknadno definiranje zadataka, a time se skraćuju zastoji i povećava razina kvalitete proizvoda.

U drugu kategoriju spadaju aplikacija Vivatar koja djeluje kao digitalni anđeo čuvar za ljude u pokretu i korisnicima omogućava da kontaktiraju obitelj ili prijatelje te dobiju digitalnu "pratnju" do kuće putem GPS-a. Premium inačica aplikacije omogućava stalan pristup timu za slučajeve nužde s profesionalnom obukom.

Tu su još i Climo, mala kutija za bolju kvalitetu zraka koja mjeri i analizira 12 parametara, i Home Connect, platforma koja omogućava korištenje i upravljanje kućanskim aparatima putem pametnog telefona. Zahvaljujući integriranoj aplikaciji za kuhanje i mogućnosti glasovnog upravljanja, na tim Boschevim proizvodima mogu upravljati pomoćnici kao što su Alexa tvrtke Amazon (u Njemačkoj), Google Home (u Velikoj Britaniji) ili Ding Dong (u Narodnoj Republici Kini).

INFO: www.bosch.hr